Deprem Bölgesi Malatya'da Saglik Hizmetleri Araliksiz Sürüyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da olusturulan konteyner ve çadir kentlerde saglik hizmetleri araliksiz devam ediyor.

Deprem Bölgesi Malatya'da Saglik Hizmetleri Araliksiz Sürüyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri Malatya’da dört aylik süreçte yaklasik 600 bin kisiye saglik hizmeti verildi.

Deprem sürecinde saglik hizmetlerinde herhangi bir aksaklik yasanmayan kentte depremde etkilenen Dogansehir ve Akçadag Devlet hastanelerinde de hizmete devam edilirken, açilan 75 Aile Sagligi Merkezi ile konteyner ve çadir kentlerde de araliksiz saglik hizmeti veriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanligi’nca Malatya’da kurulan konteyner kentlerde görev yapan Doktor Necati Karaaslan ile Hemsire Adalet Çelik, Saglik Bakanligi’nin koordinesinde Il Saglik Müdürlügünce depremzedelere yönelik sunulan saglik hizmetlerinde 6 Subat’tan bugüne herhangi bir aksaklik yasanmayarak devam edildigini belirtti.

Doktor Karaaslan sorumluk bölgelerinde günübirlik hasta basvurularinin 40 ila 50 araliginda degisim gösterdigini belirterek depremzedelerin ilaçlarina kolaylikla ulasabilmesi için eczane hizmetlerinin de verildigini söyledi.



Konteyner kentte yerlestirilen depremzede Vahap Kuldemir ise saglik hizmetlerinden memnun olduklarini ifade ederek emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA