Çiftçilere Seracilik Kursu Verildi

Aydin’in Efeler ilçesinde tarima destek vermek amaciyla açilan “Seracilik” kursunda egitimler araliksiz devam ederken, 168 saat süren egitimlerin sonunda üreticiler belgelerine kavusacak.

Çiftçilere Seracilik Kursu Verildi


Tarima destek vermek amaciyla Efeler Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Efeler Ilçe Halk Egitimi Merkezi ve Efeler Ziraat Odasi isbirligi ile açilan ”Seracilik” kursunda egitimler devam ediyor. Kursta tarimsal ekoloji, arazide üretime hazirlik, örtü alti sistemleri, sera tesisi, sera içi yetistiricilik ile teorik bilgiler anlatiliyor.

Seralarda sebze yetistiriciligi konusunda daha kaliteli ve suurlu bir üretim olusturulmasi ve üreticilerin bilgilenmesi amaciyla açilan seracilik kurslarinda kursiyer çiftçilere, egitim sonunda sinav yapilacak. Sinavda basarili olan kursiyerlere “Seraci Belgesi” verilecek. 168 saat sürecek olan egitimler ise 12 Haziran’da sona erecek.

Egitimler ile ilgili Efeler Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Çiftçi egitimleri çerçevesinde Ilçe Müdürlügümüz, Halk Egitim Merkezi ve Ziraat Odasi isbirliginde açilan Seracilik kursumuz devam ediyor. Toplam 168 saat süreye sahip kursumuz 12 Haziran’da sona erecek” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA