Bolulular 'Izzet Babalarini' Unutmadi

Bolu’ya egitim ve saglik alaninda kazandirdigi çok sayida merkezle gönüllere taht kuran, "Bolu’nun Babasi" olarak bilinen Izzet Baysal, Kent Konseyi tarafindan düzenlenen programla anildi. Programa katilan vatandaslar, Izzet Baysal’a sevgilerini ve özlemlerini dile getirdi.

Bolulular 'Izzet Babalarini' Unutmadi
Bolulularin "Bolu’nun Babasi" olarak tanimladigi, kente birçok eser kazandiran Mimar Izzet Baysal’in anisina her yil Bolu Kent Konseyi tarafindan düzenlenen geleneksel Izzet Baysal Sükran Günleri programlari basladi.

Bu 34’üncüsü düzenlenen Izzet Baysal Sükran Günleri programlari, 5 gün boyunca çesitli etkinliklerle sürdürülecek. Izzet Baysal Caddesi üzerinde Izzet Baysal heykeline çelenk sunumu ile baslayan program, günün anlam ve önemini anlatan konusmalarla devam etti. Izzet Baysal’in en çok sevdigi türkü olan Drama Köprüsü, Bolu Belediyesi Bandosu esliginde söylendi. Programa Bolu Valisi Erkan Kiliç, Bolu Milletvekilleri Yüksel Coskunyürek ve Türker Ates, Izzet Baysal Vakfi Baskani Ahmet Baysal, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Günün anlam ve önemini anlatan konusmalarin ardindan Izzet Baysal’in yegeni Izzet Baysal Vakfi’nin Baskani Ahmet Baysal’in amcasina yazdigi mektup okudu. Ahmet Baysal’in adina mektubu Izzet Baysal Vakfi Genel Sekreteri Nejat Eratalar okudu. Mektubun okundugu esnada Ahmet Baysal duygusal anlar yasadi. Amcasina duygu dolu mektup yazan Ahmet Baysal, Bolu halkinin ve kendisinin Izzet Baysal’a minnettar oldugunu dile getirdi. Konusmalarin ardindan Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi ögrencileri tarafindan hazirlanan halk oyunlari oynandi.

"Izzet Baysal Bolu’nun babasi"

Etkinlige katilan vatandas Ali Ihsan Arslan, "Ben Izzet Baysal’i çok seviyorum. Izzet Baysal Bolu’nun babasi, Bolu’ya çok faydalari oldu. Allah razi olsun ondan, çok dua ediyorum. Ben Çanakkale’deydim yeni geldim. 6-7 senedir oradaydim ama buradayken anma günlerine katiliyordum. Bolu’yu Bolu yapan adam diyebiliriz. Bolu’ya çok faydasi oldu, Allah bin kere razi olsun" dedi.

Izzet Baysal’in Bolu’yu üst seviyelere tasidigini ifade eden Sevgi Can, "Bolu’yu bu seviyeye getiren Izzet Baysal babamizdir. Onu her zaman ruhuna Fatiha okuyarak anmaktayiz" diye konustu.

Izzet Baysal’in yaptirdigi hastanelere tedavi için gittiklerinde dua ettiklerini belirten Sema Parlakyildiz, "Her namazimizda dua ederiz. Onun yaptirdigi hastanelere her gittigimizde, ‘Allah cennetin en güzel köselerini nasip etsin’ diyoruz. Gururla gidiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA