Baskan Aktas'la Tecrübe Paylasimi

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Mehmet Kemal Coskunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde egitim gören gençlerle bir araya gelip, onlarla tecrübelerini paylasti. Gençlere seslenen Baskan Aktas, “Bizim yeni teknolojiler üretmemiz, katma degeri yüksek isler yapmamiz lazim” dedi.

Baskan Aktas'la Tecrübe Paylasimi
Yogun programina ragmen sik sik egitim kurumlarini gezip, ögrencilerle bir araya gelen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yeni duragi Mehmet Kemal Coskunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Nilüfer Kaymakami Dr. Mustafa Özarslan ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ile birlikte konferans salonunda ögrencilerle bulusan Baskan Aktas, hayata dair tecrübelerini gençlerle paylasti. Kendi ögrencilik yillari ve is hayatindan örnekler vererek ögrencilere nasihatlerde bulunan Baskan Aktas, özellikle mesleki egitimdeki gençlerin Türk sanayisi için çok önemli oldugunu hatirlatti.

Hepiniz birer cevhersiniz

Türkiye’nin artik IHA’lari, SIHA’lari, TOGG’u ve yüksek teknolojiyi konustugunu dile getiren Baskan Aktas, “Bizim teknik personellere ihtiyacimiz var. El becerileri olan, pratik düsünebilen, isini askla yapan insanlara ihtiyacimiz var. Dogalgazini bulmus, petrolünü bulmus bununla alakali standartlarini yükseltmis bir ülkemiz var. Bundan sonrasini siz yapacaksiniz. Mesele bu yillari dolu dolu degerlendirebilmek. Hepiniz birer cevhersiniz, biraz kendinizi dinler ve buna yönelirseniz yapamayacaginiz, basaramayacaginiz is yok. Bundan sonraki süreci siz belirleyeceksiniz. Ne kadar olumlu isler ortaya çikarirsak, ne kadar gençligimizi dogru yetistirip dogru manada konuslandirirsak ben inaniyorum ki gelecegimiz o kadar parlak olur. Biz üretmek ve katma deger saglamak zorundayiz. Halledilmeyecek, ögrenilmeyecek hiçbir sey yok” diye konustu.

Bursa’da gençlere kendilerini gelistirmeleri için pek çok firsatlar sunduklarini da ifade eden Baskan Aktas, gençlerden Büyüksehir Belediyesi’nin gençlik merkezleri, kütüphaneleri, kamplari ve etkinliklerinden mutlaka yararlanmalarini istedi.

Bulusmanin ardindan atölye siniflarini gezen ve ögrencilerin projelerini inceleyen Baskan Aktas, bulusmanin sonunda okul müdürü Cengiz Korucu’ya Bursa’nin tarihi figürlerinin yer aldigi ipek tablo hediye etti.
Kaynak: İHA