Asirlik Agaç Polis Karakolunun Üzerine Devrildi

Aydin’in Efeler ilçesinde asirlik çam agaci, son günlerde etkili olan yagislarla yumusayan zemine dayanamayarak polis karakolunun üzerine devrildi, olayda sans eseri yaralanan olmadi.

Asirlik Agaç Polis Karakolunun Üzerine Devrildi
Olay, Efeler ilçesi Köprülü Mahallesi’ndeki bir parkin içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park içerisindeki asirlik çam agaci, son günlerde etkili olan yagislarin ardindan yumusayan zemine dayanamayarak Efeler Polis Karakolu’nun üstüne devrildi. Bir anda karakol binasinin üzerine devrilerek duvara yaslanan çam agaci, bir süre sonra yan taraftaki ara sokaga tamamen devrildi. Ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Genis güvenlik önleminin alindigi olayda sans eseri yaralanan olmazken, Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri bölgeye sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, devrilen asirlik çam agacini keserek kaldirirken, olayda karakol binasina ait internet kablolari ve güvenlik kamerasi hasar gördü.

Bölgedeki çam agaçlarinin en az 100 yillik oldugunu ve devrilen agacin sans eseri ara sokaga düsmesi ile faciadan dönüldügü ifade eden mahalle sakinlerinden Hamit Ates, “Ileride kahve içiyorduk. Ben de agaca dogru bakiyordum. Bir anda agaç sallanmaya basladi ama ben ilk basta rüzgar sebebiyle sallaniyor sandim. Yanimdaki arkadas da çam devriliyor dedi.

Daha sonra agaç yavasça öne dogru yatarak karakol binasina dayandi. Geldik buraya beklerken, agaç bir daha kipirdadi ve araya düstü. Karakolun üstüne devrildi ama zarar vermedi. Ben karakola zarar verir saniyordum. Allah’tan rüzgar yukaridan estigi için araya devirdi. Allah korudu, hiçbir sey olmadi ama burada çam agaci çok. Bunlarin budamalari gerekiyor. Agir geliyor. Yagmur yaginca toprak yumusuyor. Bunlarin basini biraz kesseler bunlar yasanmayacak. Bunlar 100 senelik agaç belki 100 seneden de fazla. Allah’tan zarar gelmeden kurtardik. Faciadan dönüldü ama Allah korudu. Eger bu tarafa dogru gelseydi agaç, karakol baslarina göçecekti milletin. Rüzgar ile agaç kendini bosluga atti. Öyle olmasaydi karakola zarar verebilirdi” dedi.

Kaynak: İHA