'Arasta Bayburt' Projesi Baslatildi

Bayburt’ta Yöresel Ürünlerin Tanitimi ve Istihdam Firsatlari Saglayan "Arasta Bayburt" projesi baslatildi.

'Arasta Bayburt' Projesi Baslatildi
Bayburt’ta sosyal gelismeyi desteklemek amaciyla yürütülen bir proje olan "Arasta Bayburt" hayata geçirildi. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’nün koordinasyonunda Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan destekleniyor. Bayburt Valiligi ev sahipliginde gerçeklesen imza töreniyle projenin destek sözlesmesi imzalandi.

Bayburt Il Özel Idaresi’nin öncülügünde yürütülen proje, Bayburt Kent Müzesi yerleskesinde yöresel ürünlerin tanitimi, üretimi ve pazarlanmasi için bir yöresel ürün satis merkezi kurmayi hedefliyor. Satis merkezi içerisinde, Bayburt mutfagindan örnekler, ehram dokuma alani, güveç ve tandir imalat alani, yöresel aktar, süt ve ari ürünleri satis alani, hediyelik esya satis alani ve bir çay evi gibi farkli bölümler yer alacak. Bu sayede, yöresel ürünlerin korunmasi, tanitilmasi ve ekonomik degerinin artirilmasi hedefleniyor.

Üretim ve satis alanlarinin kullaniminda kadin kooperatiflerine öncelik taninacak ve böylece kadinlarin istihdam edilmesi ve ekonomik güçlenmeleri desteklenecek.

Projenin toplam bütçesi yaklasik 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

"Arasta Bayburt" projesi, bölgedeki sosyal ve ekonomik gelismeye önemli katkilar saglayacak ve Bayburt’un kültürel zenginliklerini tanitmak için bir cazibe merkezi olusturacak.
Kaynak: İHA