Akdeniz'de Ibadethanelere Özel Bakim

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçe sinirlarinda bulunan ve vatandaslarin dini vecibelerini eda ettigi camiler, Kur’an kurslari, mescit ve türbelere yönelik dezenfekte, hali yikama ve temizlik çalismalarina hiz verdi.

Akdeniz'de Ibadethanelere Özel Bakim
Akdeniz Belediyesi, vatandaslarin daha saglikli ve nezih bir ortamda ibadetlerini ifa edebilmeleri amaciyla, ilçe genelinde bulunan ibadethanelerde temizlik, hali yikama ve ilaçlama hizmetini sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli mobil temizlik ekibi, havalarin isinmasiyla birlikte son teknolojiye sahip modern araç ve gereçler yardimiyla vatandaslarin dini vecibelerini yerine getirdigi ibadethanelerde hali yikama ve dezenfekte çalismalarini araliksiz gerçeklestiriyor.

114 cami, 2 kilise, mescit ve Kur’an kurslari

Özellikle Koronavirüs salgini döneminde ibadethaneler çok yogun sekilde hizmet veren mobil cami temizlik ekibi, hazirladigi plan ve program çerçevesinde ilçe genelinde bulunan 114 cami, 2 kilise, ayrica mescitler ile Kur’an kurslarina yönelik hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Son olarak Parmakkurdu Mahalle Camiinde hali yikama ve dezenfekte çalismasi yapan mobil ekip, Yunus Emre Camiinin halilarini yikayip temizledi, Huzurkent Gazi Mahallesi Camisi avlusunu da dezenfektanli su ile yikadi.

Öte yandan Park Bahçeler Müdürlügü ekipleri, vatandaslarin sicak havalarda dinlenmek ve soluklanmak için ziyaret ettigi ibadethanelerin bahçe ve avlularina da gerekli bakimi yapiyor, camilerin avlularini hem ilaçli ve tazyikli su ile yikiyor; ayrica ot biçme ve agaç budama hizmeti veriyor.
Kaynak: İHA