72 Yasinda Sanati Birakmadi

Kayseri’de yasayan 72 yasindaki emekli resim ögretmeni Fahire Güngör, kurslarda yaptigi çalismalari ile hem kendi eserlerini üretiyor hem de sanat sevgisini canli tutuyor.

72 Yasinda Sanati Birakmadi
Fahire Güngör, ögretmenlikten emekli olduktan sonra Kocasinan Halk Egitim Merkezi’nin düzenledigi kurslara giderek ögrendigi bilgileri sanatsal çalismalara döküyor. Alüminyum folyo, ev tekstili ve makrome gibi alanlarda çalismalar yaparak sergileyen Güngör, yapabildigi sürece kurslara giderek üretmeye devam edecegini söyleyerek, “Kadinlarin hem kendine hem topluma yararli olmasi lazim” dedi.

Sanata olan ilgisinin dogustan gelen yeteneginden kaynakli oldugunuz söyleyen Fahire Güngör, “Ben makrome çalismalarina agirlik veriyorum, alüminyum folyo çalismalarim var, tepsi çalismam var ama agirlikli olarak makrome çalismalarim var. Sadece makrome demeyeyim, sanata olan ilgim zaten dogustan bir yetenek oldugu için meslek olarak da resim ögretmenligini seçtim. Emekli olduktan sonra da tabi ki bos duramadim ve kendimi sanatsal çalismalara verdim. Degisik alanlarda çalismalar yaptim. 1 yil alüminyum folyo üzerine, 1 yil makrome üzerine, 1 yil ev tekstili üzerine olarak her yil degisik çalismalar yaptim. Taki tasarima kadar da çalismalarim oldu” dedi.

Güngör, kadinlarin üretmek için çalismalarini ve topluma da faydali olmalari gerektigini söyleyerek, “Sunu söylemek istiyorum ki bunlar çok önemli. Geçen yil ben atik kumaslardan, kullanilmis giysilerden torunuma 5 yil boyunca giysi diktim. Makine kullanmadan elimle diktim. Esimin ve oglumun eskiyen gömlekleri, torunumun esofmani, kendi eskiyen elbisem gibi esyalardan dönüsüm yaparak torunuma giysiler diktim. Sonrasinda da 100’ün üzerinde eserimi de burada sergiledim, çok da ilgi gördü. Kumasi atmak ve kumas almak yerine evdeki eskiyen giysileri degerlendirerek elbiseler ürettim. Kadinlar da evde bos yere oturmasinlar. Yemek yapmak, bulasik yikamak ve evi toplamak is degildir. Bunlari yaptiktan sonra kendini disari atarak ileride Alzheimer olmamak ve toplum içine karismak gerekiyor. Insanlarla birlikte olacaklar ve üretken olacaklar. Hem kendilerine hem de topluma yararli olacaklar. Yasla hiç ilgisi yok, Allah güç verdigi sürece bu kurslara gelip üretmeye devam edecegim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA