36 Yapida Hasar Tespiti Yapildi

MUS – Çevre, Sehircilik ve Ilklim Degisikligi Il Müdürlügü ekipleri, selden hasar gören yapilara iliskin yürüttükleri tespit çalismalarini tamamladi.

36 Yapida Hasar Tespiti Yapildi
Mus’un Çukurbag köyü ve Kirköy beldesinde yasanan sel felaketinin ardinda bölgede hasar tespit çalismasi baslatildi. Mus’ta etkili olan saganak yagis sebebiyle iki farkli günde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle Çevre, Sehircilik ve Degisikligi Il Müdürlügü hasar tespit ekiplerince yapilan tespitler sonucunda; Çukurbag köyünde 14 az ve 1 agir hasarli yapi tespit edilirken, Kirköy beldesinde ise 21 az hasarli yapi tespit edildi.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Kirköy Belde Belediye Baskani Nahit Dizman, etkili olan saganak yagis sonrasi sel meydana geldigini belirterek, “Sel sonucu bazi yapilarda hasar meydana geldi. Ayrica belediyemize ait 5 araç selden zarar görürken, bir köprü de çöktü. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ekipleri hasar tespit çalismalarini tamamladilar. Vatandaslarimizin magdur olmamasi için elimizden geleni yapiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA