Nigde 2. OSB'de Ilk Kazma Vuruldu

Altyapi ihalesi yapilan Nigde 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne (N2OSB) ilk kazma vuruldu. AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, "Türkiye’de önemli yatirimlar yapiliyor. Bunlarin basinda da Nigde geliyor” derken, Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir de Nigde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden altyapi ve parselasyon çalismalari tamamlandiginda, buranin yüzlerce yatirimciya ev sahipligi yapacagini ve en az 10 bin kisinin istihdam edilecegini söyledi.

Nigde 2. OSB'de Ilk Kazma Vuruldu
Merkez Konakla Beldesi ile Hüyük Mevkii arasinda 501 hektar alanda kurulumuna baslanan ve altyapi ihalesi gerçeklestirildikten sonra ilk kazma vurulan Nigde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tanitim toplantisi düzenlendi.

Nigde Valiligi, Nigde Belediyesi ve Nigde Il Özel Idaresi ortakliginda kurulan ve Sanayi ve Ticaret Bakanliginca kurulus protokolü onaylanan N2OSB’de düzenlenen toplantiya AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin katildi.



269 milyon 900 bin TL’ye alt yapi ihalesi

Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, düzenlenen toplantida yaptigi açiklamada, 501 hektar alanda 147 parsel olarak düzenlenecek 2. Organize Sanayi Bölgesinde yol, içme suyu, kanalizasyon, yagmursuyu ve YG-AG elektrik sebekesini kapsayan altyapi ihalesinin 269 milyon 900 bin TL bedelle tamamlanarak yer teslimi yapildigini belirterek, altyapi isinin 2024 yili içerisinde tamamlanmasinin hedeflendigini ifade etti.

N2OSB’nin yer konusunda da en avantajli olan bölgeyi seçtiklerine dikkat çeken Baskan Özdemir, “2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Nigde-Kayseri Karayolu üzerinde olmasi, faktörler açisindan sehir merkezine etkisinin az olacak olmasi, alanin hemen yaninda Hüyük Tren Istasyonu’nun olmasi, Kati atik depolama tesisinin 25 km mesafede olmasi, Kisa süre içinde hizmete girecek olan Andaval yükleme merkezinin 15 km, Nigde garinin 29 km, Adana-Ankara Otobaninin Nigde Dogu çikisina 16 km, İçel limanina 214 km, Nevsehir Kapadokya Havalimani’nin 111 km, Kayseri Havalimanina 100 km mesafede olmasi gibi birçok konum avantaji bulunmaktadir” dedi.



"Beyaz altin daha çok deger kazanacak"

2. Organize Sanayi Bölgesinin, kente önemli bir yere sahip olan maden sektörü ve diger sanayi kollarinin gelismesine de öncülük edecegini anlatan Baskan Özdemir, “Nigde’nin ‘beyaz altini’ konumundaki kalsitin hammadde olarak satilmasinin yaninda katma degeri yüksek ürünlere dönüstürülmesi için gerekli alt yapi ve üst yapi çalismalari da burada gerçeklestirilecek. Genel anlamda bir tarim kenti olan Nigde’nin, ayni zamanda bir turizm kenti ve önemli bir sanayi kenti olmasi yolunda son yillarda adim attik. Bu alanlarda Nigde’ye önemli ivme kazandirdik. Nigde-Ankara otoyolunun açilmasiyla birlikte yatirimcilarimizin Nigde’ye olan ilgisi artmis, organize sanayi bölgelerimiz yeni yatirimcilar nedeniyle genisleme talebinde bulunmus ve hem Nigde Organize Sanayi Bölgemiz hem de Bor Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgelerimizin alan genislemeleri saglanmistir. Son yillarda Nigde’ye gelen yeni yatirimci sayisi 100’ü geçmis, bazi firmalar faaliyete girmis bazi firmalar da faaliyet asamasina gelmistir. Önümüzdeki yillarda her iki organize sanayi bölgemizde ve bugün tanitimini yaptigimiz Nigde 2. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak firmalarin saglayacagi istihdam ile ilimizde issizlik sorunu önemli ölçüde azalacaktir. 2. Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasinda desteklerini esirgemeyen basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanimiza, bürokratlarimiza ve milletvekillerimize tesekkür ediyor, Nigde 2. Organize Sanayi Bölgesinin ilimize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.



“Nigde’ye önemli yatirimlar yapiliyor"

Programda konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki ise, son yillarda ülkenin her bir yanina önemli yatirimlarin yapildigini belirterek, “Bunlarin basinda Nigde’miz geliyor. Bugünkü yatirim da bunun bir örnegi olsa gerek. AK Parti hükümetleri olarak izledigimiz ekonomik politikalarin, özellikle yatirimlarin yapilmasi, istihdamin saglanmasi, üretim ve ihracatin yapilmasi gibi çizgide dogru bildigimiz yolda azimle devam edecegiz. Türkiye genelinde 400 OSB bulunuyor. B OSB’lerde binlerce fabrika üretim yapiyor. 2000’li yillarin basinda Türkiye’nin ihracati 30 milyar dolar civarindayken, bugün bu rakam 254 milyar dolara çikti. Bu kolay bir is degil. Son 20 yilda 31 milyon 200 bin kisi istihdam edildi. Her yil 1 milyondan fazla insana is buluyoruz. Avrupa’nin bir çok ülkesinin nüfusunun sadece 1 milyon oldugunu göz önünde bulunduruldugunda bu önemli bir rakam. 2000’li yillarda 238 milyar dolar olan milli gerimiz 1 trilyon dolara çikti. Yani 4 misli büyümüsüz” ifadelerini kullandi.

Program, katilimcilarin alani gezmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA