MHP'den Anket Çikisi

MHP Gaziantep Milletvekili ve Milletvekili Adayi Muhittin Tasdogan, MHP’nin anket yaptirmadigini belirterek, "Maalesef bu zamana kadar özellikle MHP’yi ilgilendiren anketlerde, hep dogruluktan uzak, kamuoyunu yönlendirici, yöneltici, yaniltici anketler yapilmakta" dedi.

MHP'den Anket Çikisi
MHP Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Tasdogan, seçim çalismalari çerçevesinde IHA Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akin’i ziyaret etti. Ziyarette konusan Milletvekili Ali Muhittin Tasdogan, bazi anket firmalarinin açikladigi sonuçlarin MHP ve Cumhur Ittifaki’nin gerçek oy oranini yansitmadigini ifade etti.

Tasdogan, "Anket bilimsel ölçme ve degerlendirmedir ama dogru yapilirsa, dogru kisilerle, dogru deneklerle yapilirsa, dogru bir yöntemdir. Maalesef bu zamana kadar özellikle MHP’yi ilgilendiren anketlerde, hep dogruluktan uzak, kamuoyunu yönlendirici, yöneltici, yaniltici anketler yapilmakta. Bu bizi uzun süredir rahatsiz ediyordu. MHP anket de yaptirmiyor. Dogru anketin vatandas oldugunu düsünüyoruz. Seçim günü geldiginde sandiktan çikan sonuca, milli iradeye saygi duyuyor ve ona inaniyor" dedi.



"MHP, anketlerin iki kati oy aliyor"

Bazi anket firmalarinin MHP’nin yani sira Cumhur ittifakinin da oyunu oldugundan düsük gösterdigini vurgulayan Tasdogan, "Geçmiste de defalarca MHP’yi baraj altinda, çok düsük oy oranlarinda gösterdiler. Mesela bir önceki seçimde de MHP’yi çok düsük göstermislerdi. Gösterdiklerinin tam iki kati bir sonuçla 24 Mart 2018 seçimleri tamamlanmisti. Ayni sekilde Cumhur ittifaki da, bu dönemde belirli çevreler, belirli gruplar tarafindan düsük gösteriliyordu" ifadelerini kullandi.

"Gerçek anketi görecegiz"

Seçime günler kala ise bazi anket firmalarini güvenirligini devam ettirebilmek için gerçege yakin sonuçlari açiklamaya basladigini da anlatan Tasdogan, "Son zamanlarda bazi firmalar, prestijlerini koruyabilmek için gerçege yakin seyler söylemekteler. Ama gerçegi biz 14 Mayis 2023’te sandiklar açildiginda, hep beraber milli iradeyi, gerçek anketi görecegiz" seklinde konustu.



Seçim sonuçlari degerlendirmesi

Partisinin ve kendilerinin gittikleri her yerde yogun ilgi gördügünü de belirten Tasdogan, meydanlarin ise ilk turda Cumhurbaskani Erdogan’in kazanacagini ve Cumhur Ittifaki’nin oylarini artiracagini söyledigini ifade etti.

Doç. Dr. Tasdogan, "Birinci turda Cumhurbaskanimiz, bu isi gögüsleyecek. Ve yeniden Cumhurbaskani seçilecek. Ikinci yüzyila, Türk ve Türkiye yüzyilina, Türkiye Cumhuriyeti’ni hazirlayacak yürütme kadrolarini insa etmeye devam edecek. MHP ve Cumhur Ittifaki, meclis ekseriyatini elde edecek. Gaziantep özelinde ise Cumhur ittifaki oylarini arttiracak ve Cumhur ittifaki, oylarini Türkiye ortalamasinin üzerinde bir oy alacak. Huzur içerisinde, baris içerisinde gelecegini insa edecek kadrolar insallah olusacaktir. Herkesi vatandaslik görevini yapmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"MHP verdigi sözleri sonuna kadar takip etti"

Milletvekili Tasdogan, Gelen Türk Asri, Gelecegin Gücü Türkiye” konseptiyle hazirlanan, 100 vaadin yer aldigi 258 sayfalik seçim beyannamesini de degerlendirerek, MHP’nin yaklasik yarim asirdir vatandasa verdigi sözü hep tuttugunu ifade etti.

Bugün MHP’nin Ak Parti ile birlikte beyannameleri merakla beklenen bir parti oldugunu hatirlatan Milletvekili Doç. Dr. Muhittin Tasdogan, "MHP seçim beyannameleri konusunda çok hassastir. Seçim beyannamesi demek, vatandas ile siyasi parti arasinda yapilmis sözlesme demektir. Takip etmek gerekir. Biz bugüne kadar verdigimiz sözleri takip ettik. MHP 1970’li yillarin basindan beri, bugüne kadar verdigi birçok beyannamedeki sözleri gerçeklestirdi. Gerçeklestirmeye devam edecek. Bu seçim döneminde de bir takim vaatlerimiz var. Üniversite sinavinin kaldirilmasi gibi, kültür islerinde öne çikan kültürel dizilerin arttirilmasi, çiftçilerimiz ile ilgili, esnaf ve memurlarimizla ilgili, her kesimle ilgili vaatlerimiz var. Yeni dönemde MHP Cumhur ittifaki ruhu içerisinde bu vaatlerini gerçeklestirmeye devam edecek. MHP vaatlerinin sürekli takipçisidir. Süreklilik vardir. Bir öncekinde yapilmayan, bir sonraki dönemde devam eder. Böyle bir süreçtir. Bu süreci siki takip eden ekibimiz var. Genel Merkez takip eder. Ediliyor da. Milletvekillerimiz de mecliste çözülecek olanlari, yürütmenin çözeceklerini vaatlerini belirler, takip eder ve birebir gerçeklestirilir” seklinde konustu.



"Meclis’te aktif olarak çalistik"

2018 yilinda milletvekili seçildigini hatirlatan Tasdogan, 5 yillik görevi boyunca çok sayida 6 kanun teklifi, 7 arastirma önergesi,100’ün üzerinde soru önergesine imza attigini belirtti.

Meclis çatisi altinda yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Tasdogan, "Görev süresince tek imza olarak verdigimiz 6 kanun teklifimiz, 7 arastirma önergemiz, 100’ün üzerinde soru önergemiz mevcut. Meclis’te aktif olarak çalistik. Vatandaslarimizdan gelen talepleri degerlendirdik. Memleketimizin her sorununu konusmaya azami gayret gösterdik. Özellikle saglik yatirimlarini, Gaziantep’e yapilacak saglik yatirimlarini çok yakindan takip ettik. Saglik komisyonunda olmamiz nedeniyle. Saglik Bakanligi ile iyi diyaloglar içerisinde memlekete hizmet etmeye çalistik. Nadir Hastaliklar Daire Baskanliginin, Kanser arastirma enstitülerin kurulmalarina vesile olduk. Pandemi döneminde pandemiye erken tani saglamak için tomografi üzerinden bir yazilim gerçeklestirdik. Bilimsel heyet kurarak, Gaziantep’teki ve diger illerden olusan bilim adami arkadaslarimiz ile birlikte pandemi sürecini çok yakindan takip ettik. Pandemi de Türkiye’den çikmis ilk derleme yaziyi yazdik. Birçok çalismaya imza attik. Asi reddi, asi reddi ile mücadele konusunda, genetik tarama konusunda çalismalar yaptik. Bölgemizde en sik rastlanan hastaliklar genetik hastaliklar. Bunlarin da ana sebebi yakin akraba evliliklerindendir. Bu nedenle akraba evlilikleri bölgemizin önemli sorunlarindan biridir. Ayni zamanda akraba evlilikleri ile engelli bireyler dünyaya geliyor. Engelli bireylerin dünyaya gelmemesi, çiftçilerin genetik taramasinin yapilmasi ile ilgili çalismalar yaptik. Saglik Bakanligimiz suanda, birçok hastalikla ilgili genetik taramalari yapmaya basladi” ifadelerini kullandi.

"Seçmene sandik çagrisi"

Tasdogan, seçmene çagrida bulunarak, Pazar günü yapilacak seçimde herkesin sandiga gitmesini ve herkesin demokratik hakki olan oy kullanmayi gerçeklestirmesi gerektigini de kaydetti.

Seçimlerin baris ve huzur içerisinde tamamlanmasi dileginde de bulunan Tasdogan, “Baris içinde, huzur içerisinde ve istikrar içerisinde seçim sürecini tamamlarimiz. Baris, dostluk ve kardeslik. Bugün seçimler 5 yilda bir yapiliyor. Pazar günü seçim yapilacak ama 5 yil sonra yeniden yapilacak. Önemli olan, huzuru, barisi saglamak ve temin etmektir. Bize hizmet eden insanlari seçecegiz. Onun için oyumuza dikkat etmeliyiz. Bir vatandaslik görevi, herkes sandiga gidip oyunu kullanmali. Pazar günü herkesi sandiga davet etmek istiyorum, herkesin itidalli davranmaya davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA