Badminton Süper Lig Müsabakalari Açilis Programiyla Basladi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinin ev sahipliginde 8-12 Mayis tarihleri arasinda yapilacak olan Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu, ÜNILIG-Badminton Süper Lig müsabakalari açilis programiyla basladi.

Badminton Süper Lig Müsabakalari Açilis Programiyla Basladi
Yalnizbag Yerleskesi Kapali Spor Salonu’nda gerçeklesen açilis törenine Erzincan Vali Yardimcisi Ömer Özbay, Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Basibüyük, Prof. Dr. Çagri Çirak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Sat, Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürü Volkan Burak Mumcu, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Temsilcisi Ramazan Imamoglu, kamu ve kurulus müdürleri, sporcular, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Program, Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan açilis konusmalariyla basladi.

Ilk olarak konusma yapan Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Sat, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu, ÜNILIG-Badminton Süper Lig müsabakalarina ev sahipligi yapmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

Müsabaka hakkinda bilgi veren Dekan Sat, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Atilim Üniversitesi, Kirikkale Üniversitesi, 19 Mayis Üniversitesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Mus Alparslan Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi olmak üzere 8 üniversitenin katilim sagladigini belirtti.

Erzincan Gençlik ve Spor il Müdürü Volkan Burak Mumcu yapilacak olan Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu, ÜNILIG-Badminton Süper Lig müsabakalarinin önemine deginerek, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinin müsabakalarda önemli basari elde edecegi yönünde temennisini dile getirdi, tüm sporculara basarilar diledi.

Rektör Prof. Dr. Akin Levent ise Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinin badminton müsabakalarinda önemli dereceleri oldugunun altini çizerek bundan önce yapilan ve yapilacak tüm müsabakalarda emegi geçen tüm hoca ve ögrencilere tesekkürlerini iletti.

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Temsilcisi Ramazan Imamoglu’da, Erzincan’in badmintonun baskenti oldugunu belirterek ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda badmintonda Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinin önemli basarilari olduguna dikkat çekti.

Açilis programinin ardindan müsabakalara geçildi.
Kaynak: İHA