Aksaray Sokaklarinda Togg Heyecani

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, Aksaray Belediyesi tarafindan 15 Temmuz Milli Irade Meydani’nda vatandaslara sergilendi. Togg’u görmek isteyen vatandaslar izdihama neden oldu.

Aksaray Sokaklarinda Togg Heyecani


Türkiye’nin milli ve yerli araci Togg ilk olarak Aksaray Belediyesi önüne geldi. Togg’u burada Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer ve yüzlerce vatandas karsiladi. Karsilamada yüzlerce vatandas araçla fotograf çektirmek için siraya girdi. Izdihamin yasandigi Aksaray sokaklarinda Togg vatandaslarin arasindan ilerleyerek 15 Temmuz Milli Irade Meydani’na getirildi.



"Ülkemizin 60 yillik hayali gerçeklesmis oldu"

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, Togg’un Aksaray’a geldigini, önemli bir gün oldugunu belirterek, "Cumhurbaskanimizin vizyonu ile öncesinde yapilan çalismalar ve 2017 yilinda baslatilan fabrika kurulumu ile baslatilan çalismalarin neticesini hamdolsun bugün almis bulunmaktayiz. Ülkemizin ilk yerli ve milli araci Togg su an Aksaray’imizda. Seri üretime geçti. Teslimatlar basladi.

Belli planlamalar dahilinde, talep eden tüm vatandaslarimiza ilerleyen aylarda teslimatlar gerçeklesecek. Bugün de biz bunu törenle Aksaray’daki vatandaslarimiza tanitiyoruz. Simdi binecegiz ve sehir turu yapacagiz. Emegi geçen herkese, Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyoruz. Allah razi olsun. Ülkemizin 60 yillik hayali gerçeklesmis oldu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Aksarayli hemserihlerimize de bugün böyle bir söleni yasatmis olmanin mutlulugu ve sevinci içerisindeyiz” dedi.



Vatandaslarin yogun ilgisi oldugunu belirten Baskan Dinçer, sözlerine söyle devam etti:

"60 yillik duyulan özlemin sonucu bugün aslinda... 60 yildir ülkemiz kendi aracini üretemez, kendi uçagini üretemez, savas gemisini üretemez bir haldeydi. Ama geldigimiz süreçte savas gemimiz, uçagimiz, tankimiz, helikopterimiz ve en nihayetinde kendi otomobilimizi de üretmis olduk. Dünya liginde yarisacak, batarya ve elektrikle çalisan, son derece modern bir araç. Insallah Aksarayli hemsehrilerimize, ülkemize tüm vatandaslarimiza hayirli olsun.”

Vatandaslar ise çok duygulu anlar yasadiklarini ifade ederek, “60 yildir araba üretemeyen ülke araba üretti. Çok onurlu ve gururluyuz. Iste yerli ve milli arabamiz Togg Aksaray’da. Yüzlerce, binlerce araç var ama bir tane araç bütün araçlarin tamamin üstünde bir heyecan olusturdu, mutluluk olusturdu. Vatandaslarimiz gerçekten çok büyük ilgi ve alaka gösteriyor. Bu bizim, milli, ilk defa ülkemizin yapmis oldugu, milletimizin, vatandaslarimizin yapmis oldugu araç, bu nedenle çok mutluyuz. Emegi geçen herkesse tesekkür ediyor, Allah razi olsun diyorum” dedi.

Kaynak: İHA