Çeltikler Düzce'de Dron Ile Dikilecek

DÜZCE – Osmanli sofralarinin pirinç üretim merkezi olan Düzce’de, artik çeltik dikimleri dron ile olacak. Düzce Il Özel Idaresi bünyesinde alinan 3 dron ile ilk dikim gerçeklestirilirken, üreticiye de 8 ton çeltik tohumu dagitildi.

Çeltikler Düzce'de Dron Ile Dikilecek
Osmanli saray mutfaklarinin gözde pirincinin üretildigi Düzce’de çeltik ekimlerine kisa bir süre kaldi. Düzce Il Özel idaresi çiftçilerin ekim çalismalarina destek vermek amaci ile zirai dron aldi. Ayrica üreticilere de 8 ton çeltik tohumu dagitarak, ilk ekim çalismasini zirai dron ile gerçeklestirdi.

Düzce Il Genel Meclis Baskani Fazli Koç, çiftçilerin ekim çalismalarina destek vermek amaci ile 3 adet dron aldiklarini belirterek, “Burasi çeltik üretiminin yogun oldugu ve pirincinin meshur oldugu bir bölgedeyiz. Bu bölgedeki çiftçilerimize ülkemizin çesitli yerlerinden kaliteli ve güzel tohumlardan temin ederek çiftçilerimize dagitimini gerçeklestirdik. Bunun haricinde zirai dronlar var. 40 ile 50 kilo arasinda yük tasiyabiliyorlar. Bu dronlarin amaci çeltik tohumunu 10 dakika içerisinde 1 dekara kadar tohumlama yapabiliyor. Bunun haricinde Amerikan Beyaz kelebeginden findik ilaçlamasina kadar her türlü zirai ilaçlamayi yapabilen dronlar bulunuyor. Bunlardan da MARKA’nin destekleri ile 3 adet sehrimize kazandirdik. Bugün teslim töreni vardi. Hem çiftçilerimize tohumlarini teslim ettik hem de ilk ekim çalismasini gerçeklestirdik. Çiftçilerimiz bugün katilimcilarimiza Konuralp pirincinin ikramini da gerçeklestirdi. Çiftçilerimizin her zaman yanindayiz. Onlarin gerçeklestirecegi etkinliklerde de her türlü destek verme çalismalarimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA