Üreticinin Sorunlari Sahada Dinleniyor

Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürü Necmettin Yoldas’in katilimiyla, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürlügü ve Sögüt Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personelleri tarafindan çiftçilerin tarimsal üretim ile ilgili karsilastiklari sorunlarini tespit etmek üzere Sögüt’te bagli Tuzakli ve Küre köylerinde çiftçi ile bulusuldu.

Üreticinin Sorunlari Sahada Dinleniyor
Müdür Yoldas, köy kahvesinde çiftçilerle bir araya gelerek yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi. Sohbet ortaminda geçen köy kahvesi toplantisinda üretim sezonu içinde olunmasi sebebiyle örtü alti domates yetistiriciliginin sorunlari, karsilasilan hastalik ve zararlilar hakkinda görüs alis verisinde bulunuldu. Çiftçiligin çok mesakkatli bir is oldugunu dile getiren Müdür Yoldas, zor olmasina karsilik Türkiye için tarimda üretimin kalitesinin ve veriminin yüksek olmasinin zorunlu oldugunu belirterek, “Tarimin sürdürülebilirligi, üretimin devamliligi için bakanligimiz her zaman çiftçinin yaninda ve destekçisi, her türlü sorununu il ve ilçe müdürlüklerimizdeki teknik personele iletebilirsiniz” dedi.

Daha sonra örtü alti üretim yapan çiftçileri ziyaret ederek yetistiriciligi yapilan ürünlerde hastalik ve zararli kontrolleri yapildi. Üreticiler ile birebir görüsülerek, yasadiklari sorunlarin çözümlenmesi için gerekli is ve islemler için çalisma baslatildi.
Kaynak: İHA