Tortum'a Sultan Alparslan Aniti

Tortum Belediyesi tarafindan ilçenin girisine geçtigimiz günlerde yerlestirilen, Türk Bayragi silüetinden sonra Sultan Alparslan’in Aniti yerlestirildi.

Tortum'a Sultan Alparslan Aniti
‘Sultan Alparslan’in Anitini ilçemizin girisine yerlestirerek, tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için önemli bir adim atmis olduk’ diyen Tortum Belediye Baskani Muammer Yigider yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi.

‘Tarihimizde önemli bir yere sahip olan Sultan Alparslan, Büyük Selçuklu Imparatorlugu’nun en önemli hükümdarlarindan biridir. Malazgirt Savasi’nin zaferiyle Anadolu’nun kapilari Türklere açilmis, bu da Türk tarihinin dönüm noktalarindan biri olarak kabul edilmistir. Bugün, Sultan Alparslan’in anitini sirin ilçemiz Tortum’un girisine yerlestirerek, onun büyük bir lider oldugunu hatirliyor ve onun sayesinde bugünkü topraklarimizda yasayabildigimizi düsünüyoruz. Ayrica, bu anitin yerlestirilmesiyle ilçemizde yasayan insanlarimizin da tarihimiz ve kültürümüz hakkinda bilinçlenmelerine katki saglamis oluyoruz. Sultan Alparslan’in aniti, ilçemizde yasayan herkesin gözü önünde bulundugu için, genç nesillerimizin de onun hakkinda bilgi sahibi olmasi ve onun mirasini sürdürmesi için önemli bir adimdir. Tarihimizi, kültürümüzü ve köklerimizi bilmek, kendimizi ve toplumumuzu daha iyi anlamamizi saglar. Bu nedenle, Sultan Alparslan’in Anitini ilçemizin girisine yerlestirerek, tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için önemli bir adim atmis olduk. Böylece, geçmisimize duydugumuz saygiyi ifade ederken, gelecegimizi de sekillendirebilecegimiz bir firsat olusturduk. Sirin Ilçemiz Tortum’a hayirli olsun’
Kaynak: İHA