Taylan Ve Deniz Çukurova'da Bulustu

Çukurova Belediyesi tarafindan 68 kusaginin devrimci gençlik liderleri Deniz Gezmis, Yusuf Aslan ve Hüseyin Inan anisina yaptirilan Üç Fidan Anit Parki törenle açildi.

Taylan Ve Deniz Çukurova'da Bulustu
Devrimci gençlerin idam edilmelerini 51’inci yildönümünde yapilan törende konusan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “Bu gençler, bu devrimciler gençlere isik tutmus emperyalizme karsi tam bagimsiz Türkiye’yi savunmuslardir. Maalesef bunun bedelini canlariyla ödediler. Bu gençler cana kiymadi kimseye silah dogrultmadi. Günümüzde yargilansaydi küçük bir ceza ile kurtulacagini söyleyen basbakanlar cumhurbaskanlari oldu. Bu gençler 51 yildir unutulmadi” dedi.

Devrimci önderleri sadece lafta anmanin yetersiz oldugunu belirten Baskan Soner Çetin, “Anilarini yasatmak lazimdi. Biz degerlerimize sahip çikmaya çalistik. Bülent Ecevit Kültür Sanat Parki, yakinda tamamlanacak Erdal Inönü parki, Çanakkale ve Adana Sehitleri Parki, Madimak Parki bu anlayisin sonucu olarak yapildi” ifadesini kullandi.

Baskan Soner Çetin geçen zaman içinde çok önemli projelere imza attiklarini, toplumun her kesimini düsünerek yeni projeler gelistirdiklerini ve bu anlamda yeni dogandan cenaze hizmetlerine kadar eksiksiz yapmaya çalistiklarini anlatti.

Konusmasinda sözü 14 Mayis’ta yapilacak seçimlere getiren Baskan Soner Çetin söyle devam etti:

“Bugün Türkiye’nin her anlamda içinde bulundugu kötü durumdan çikmasi için Kemal Kiliçdaroglu öncülügünde 6 lider bir araya geldi ve ortak akilla çözüm yollari üzerinde düsündüler. Türkiye’nin ne kadar sorunu varsa hepsine bir çözüm yolu önerildigini görüyorsunuz. Nereye giderse gitsin Kemal Kiliçdaroglu ayni ilgi ve coskuyla karsilaniyor. Herkese hedefe kilitlenmis seçim gününü bekliyor. Inanin biz bu isi kesinlikle hep birlikte basaracagiz, birlese birlese kazanacagiz.”

Baskan Soner Çetin, her yil toplu açilis ve temel atma tören yaparak degisik projeleri hayata geçirdiklerini ve pandemi, sel, deprem hangi engel olursa olsun hiçbir bahanenin ardina siginmadiklarini söyledi.

Çalismaya devam edeceklerini ve her yil toplu açilis yapmaya devam edeceklerini anlatan Baskan Soner Çetin, ”Çalismalarimiz sürüyor yakin zamanda 9’uncu toplu açilis ve toplu temel atma töreni yapacagiz, seçimden önce de 10’uncu toplu açilis ve temel atma töreni yapacagiz.

2014’te görevi teslim aldigimizda israfi son verdik gereksiz harcamalari sona erdirdik. Akilci yönetimle gelirleri artirdik, giderleri düsürdük ve maaslari gecikmeden ödedik. Su anda belediyenin borcunu sifirladik. Iste Türkiye’nin kaynaklarini dogru kullanarak, ona buna peskes çekmeden halk için kullanilmasi konusunda Kemal Kiliçdaroglu’na güveniyorum” seklinde konustu.

3 Fidan Parkinin açilisinin ardindan Deniz Gezmis’in arkadaslari Dev Genç Genel Baskani Atila Sarp ve Dev Genç Kurucusu Mustafa Lütfi Kiyici’nin katildigi söylesi gerçeklestirildi.

Çukurova Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen söylesinin moderatörlügünü Bünyamin Kiraç yapti.
Kaynak: İHA