Simdi Erzurum'da Lale Zamani

Erzurum’da her yil oldugu gibi bu yil da sehrin basta ana caddeleri ve büyük parklari olmak üzere tarihi mekânlarin oldugu alanlara dikilen renk renk laleler açmaya basladi.

Simdi Erzurum'da Lale Zamani
Bu yil bahar mevsiminin soguk ve yagisli geçtigi Erzurum’da, özellikle belediyelere ait park ve yesil alanlarda son günlerde yüzünü göstermeye baslayan günesli havanin etkisini açan çiçeklerde görmek mümkün. Belediye ekipleri bir yandan hazir çiçekleri toprakla bulustururken, bir yanda yesil alanlarin bakimini ve temizligini yapiyor.

Erzurum’da son yillarda Büyüksehir Belediyesi tarafindan dikimi yapilan ve sehrin dört bir yaninda civil civil manzaralara sebep olan laleler de yavas yavas açmaya basladi.

Sehir merkezinde baharin müjdecileri olarak görülen laleler ayni zamanda tarihi mekanlar ve semtlerle bütünleserek yaz aylarinin basina kadar sehre güzellikler katiyor.

Lale, Türk kültür ve sanatinda çok önemli bir yere sahip olmakla beraber, ilahi aski temsil eden bir çiçek olarak ifade ediliyor. Özellikle Istanbul’da adina festivaller ve programlar düzenlenen lalelerin, Anadolu’da yetismesi ve caddeleri süslemesi bölgede umutla beklenen bahara güzel anlamlar katiyor.
Kaynak: İHA