Nilüfer Bahari Iki Özel Sergiyle Karsiladi

Nilüfer Belediyesi, iki özel sergiyi Bursali sanatseverlerle bulusturdu. Nâzim Hikmet Kültürevi, Türkiye’de soyut resmin temsilcilerinden Ferruh Basaga ve genç kusak disiplinlerarasi sanatçi Defne Tesal’in çalismalarinin yer aldigi “Böyle Rüyadaymis Gibi” adli sergiye ev sahipligi yaparken, 21 sanatçinin çalismalarini bir araya getiren “Istikrarli Hayaller” sergisi de Meteor Balat Kültürevi’nde açildi.

Nilüfer Bahari Iki Özel Sergiyle Karsiladi
Nilüfer’i, düzenledigi etkinliklerle Bursa’da kültür sanatin merkezi haline getiren Nilüfer Belediyesi, iki çok özel sergiyi, iki farkli mekânda sanatseverlerle bulusturdu. Türkiye’de soyut resmin temsilcilerinden Ferruh Basaga ve genç kusak disiplinlerarasi sanatçi Defne Tesal’in çalismalarini bir araya getiren “Böyle Rüyadaymis Gibi” adli sergi Nâzim Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerle bulusurken, Yekhan Pinarligil fikrinden yola çikarak hazirlanan ve 21 sanatçinin çalismalarini bir araya getiren “Istikrarli Hayaller” sergisi de Meteor Balat Kültürevi’nde açildi.

“Böyle Rüyadaymis Gibi” sergisinin açilisina Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ve esi Zeynep Terzioglu Erdem, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer, Defne Tesal, Yekhan Pinarligil ve küratör Derya Yücel de katildi.

Ilk günden Bursali sanatseverlerin yogun ilgisiyle karsilasan sergiler, begeniyle izlendi. Sergi açilisinda konusan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin kültür ve sanatin farkli alanlarinda oldugu gibi sergileriyle de Bursa’da fark olusturdugunu vurguladi. Bahar sanatin ritmini yakalayan, farkli kusaklari cesur temalar altinda bulusturan birbirinden renkli sergilerle karsiladiklarini belirten Baskan Turgay Erdem, “Her 2 sergiye verilen isimler bugünlerde içinde oldugumuz ruh halimizi anlatiyor adeta. Evet böyle kötü bir rüyadaymis gibiyiz, bir kabustan uyanmak için çabaliyor istikrarli hayallere tutunuyoruz, dört gözle bahari bekliyoruz. Doganin döngüsüne ayak uydurup, degismek, dönüsmek için yeni baslangiçlarda baharla kucaklasmak için sabirsizlaniyoruz” dedi.

Her iki serginin de birbiriyle iliskili oldugunu söyleyen “Böyle Rüyadaymis Gibi” sergisinin küratörü Derya Yücel de, “Sergiler, degisim üzerine düsünmemize ve son yüz yilin karsilastirmasini bizlere sunuyor” dedi.

“Böyle Rüyadaymis Gibi” sergisi Ferruh Basaga ve Defne Tesal’in soyutlamaya yönelik tasarlama ve icat etme süreçlerini karsilastiriyor, jenerasyonlar arasi farkliliklarin ve kesismelerin izini sürüyor. Adini Gaye Su Akyol’un “Istikrarli Hayal Hakikattir” sarkisindan alan “Istikrarli Hayaller” sergisinde de, Aras Seddigh, Aylin Zaptçioglu, Bawer Doganay, Bora Asik, Çinar Eslek, Dogu Özgün, Duygu Deniz Bilgin, Erol Eskici, Gökçen Cabadan, Güçlü Öztekin, Ihsan Oturmak, Meltem Sahin, Merve Morkoç, Misra Balkan, Murat Balci, Nazim Ünal Yilmaz, Nur Özkaya, Onur Gülfidan, Rafet Arslan, Sinan Tuncay ve Tayfun Gülnar’in eserleri yer aliyor. Yekhan Pinarligil fikrinden yola çikarak hazirlanan ve 21 sanatçinin 100’den fazla çalismasini bir araya getiren “Istikrarli Hayaller” sergisi izleyenlere, eser sahiplerinin hayal kurma stratejilerini anlatiyor. Çok boyutlu eserler, haritalanarak gerçek ile hayal gücünün kesisiminde bulusuyor.

Nazim Hikmet Kültürevi’ndeki “Böyle Rüyadaymis Gibi” ve Meteor Balat Kültürevi’ndeki “Istikrarli Hayaller” sergileri, 10 Temmuz tarihine kadar açik kalacak.
Kaynak: İHA