Izmir'den Fransa'ya Müzik Heyecani

Izmirli genç müzisyenler Rüya Aydin, Özüm Bagtas ve Ozan Çimen, Fransa’da düzenlenecek 36. Uluslararasi Üniversite Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Izmir'den Fransa'ya Müzik Heyecani
Yasar Üniversitesi Müzik Bölümü ögrencilerinden kurulu Trio Musius Oda Müzigi Grubu, 25-28 Mayis tarihleri arasinda Fransa’da gerçeklestirilecek 36. Uluslararasi Üniversite Müzik Festivali’nde sahne alacak. Sanat ve Tasarim Fakültesi Müzik Bölümü ögrencilerinin olusturdugu Trio Musius Oda Müzigi Grubu, 36. Uluslararasi Üniversitesi Müzik Festivali’ne (International University Music Festival-FIMU) davet edildi. Fransa’nin Belfort kentinde düzenlenecek ve 30 ülkeden 101 grup ile bin 200 müzisyenin katilacagi prestijli festivalde, toplam 212 konser verilecek. Festivale, Türkiye’den sadece Yasar Üniversitesi Müzik Bölümü ögrencileri Rüya Aydin, Özüm Bagtas ve Ozan Çimen’den olusan Trio Musius isimli oda müzigi grubu davet aldi. Genç müzisyenler, Ludwig Van Beethoven’in Piano Trio Op. 1 No. 3 ve Dmitri Shostakovich’in Piano Trio No. 1 isimli eserlerinin yani sira Yasar Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi Müzik Bölümü Kompozisyon ögrencisi 4. sinif ögrencisi Toykan Efe Kahraman’in kendileri için besteledigi eseri de çalacak.

"Çok çalismanin eseri"

Oda müzigi grubunu çalistiran Yasar Üniversitesi Müzik Bölümü Ögretim Görevlisi Pinar Dinçer, “Rüya, Özüm ve Ozan ile yillardir birlikte çalisiyoruz. Uzun yillarin verdigi bir uyum içerisinde sahnede performans sergiliyorlar. FIMU, müzik alaninda en saygin festivallerden biri. Ögrencilerimiz burada çalmayi sonuna kadar hak etti. Böylesine önemli festivallere davet almak kolay degil. Festivalin seçici kurulu, gönderilen kayitlari dinledikten sonra çalacak gruplara karar veriyor. Trio Musius da bu sekilde davet edildi. Umuyorum ki ögrencilerimiz ülkemizi en iyi sekilde temsil edecektir” dedi.

Festivalde yarisacak ögrenciler Özüm Bagtas, Ozan Çimen ve Rüya Aydin, “Böyle özel ve önemli bir festivale davet almak bizleri çok onurlandirdi. Müzik bizim için büyük bir tutku. Fransa’da sahneye çikacak olmamiz bizleri çok heyecanlandiriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA