Foça, Yaz Sezonuna Hazir

Izmir’in turistik ilçesi Foça’da turizm sezonundan beklentiler yüksek. Denizi, dogasi ve sakinligi ile bilinen Foça, turizm sezonu hazirliklarini tamamladi.

Foça, Yaz Sezonuna Hazir
Izmir Foçali turizmciler, geçen Ramazan Bayrami’ndaki yogunluktan memnun kaldiklarini, önümüzdeki yaz sezonunun geçmis sezonlara göre daha hareketli ve kalabalik olacagini belirtti.

Pandemiden dolayi 2022 yaz sezonuna düsük beklenti ile giris yapildigi halde yilin oldukça olumlu ve verimli geçtigini, 2023 yaz sezonun daha verimli geçecegini ve beklentinin yüksek oldugunu ifade ettiler.

"Sezondan beklentimiz yüksek”

Kafe isletmecisi Sükrü Ercamat, “Foça’mizin 2023 yaz sezonunun umutluyuz. Kafe isletmecileri, yaz sezonu hazirliklarini tamamlamis durumda. Ülke genelinde ekonomik bir sikinti var ancak biz bunu atlatacagiz. Geçmis Ramazan Bayrami’ndaki yogunluga, tatillere baktigimizda yaz sezonunda herhangi bir sikinti oldugunu görmüyoruz. Sezondan beklentimiz yüksek” dedi.



"En çok tercih edilen tatil yerlerinden biri”

Otel isletmecisi Bahtiyar Dilsiz, “Geçtigimiz sezona göre bu sezondan beklentimiz daha yüksek. Pandemi atlatildiktan sonra ve biraz da ekonomik nedenlerden dolayi beklenti çok asagidaydi. Buna ragmen geçen yil yüksek ve verimli bir sezon geçirdik. Bu yil bunun daha iyi olacagini düsünüyorum. Yabanci turistler, Türkiye’yi diger ülkelere göre daha çok tercih ediyor. Son 4 yildir gurbetçi vatandaslarimiz bireysel turizme yöneldi ve büyük otellerden ziyade butik otelleri tercih etmeye basladi.

Foça, denizi ve dogasi nedeniyle en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri” diye konustu.



"Seçimden sonra sezon baslar"

Günübirlik dinlenme tesisi ve kafe isletmecisi Taner Acar da “Foça yeni bir sezona hazirlaniyor, büyük umutlar ile gelecek olan günlere basliyor. Geçmise baktigimizda pandemi sonrasi çok güzel bir sez on yaptik. Insanlar gelip denizine girdi, gezdi. Bu sezon daha büyük bir talep olacagi daha bugünlerden belli. Ramazan Bayrami’ndaki yogunlugu gördük. Dolayisiyla bu sezonun iyi geçecegini umuyoruz. Seçimden sonra sezon baslar, kasim ayina kadar sürer" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA