Yurtta Hava Durumu

Ülke genelinin parçali ve çok bulutlu, yurt genelinin (Kuzey Ege kiyilari, Edirne, Mardin, Batman ve Çanakkale’nin bati ilçeleri disinda) aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin; Bati Akdeniz ile Denizli ve Tunceli çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor. Güneydogu Anadolu Bölgesinde toz tasinimi bekleniyor. Rüzgarin Iç Anadolu’nun güneydogusunda güneydogudan, Marmara’nin güneyinde kuzeydogudan kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre hava sicakligi güney ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diger yerlerde önemli bir degisiklik beklenmiyor. Rüzgarin, yurdun kuzey ve bati kesimlerinde kuzeyli, diger yerlerde güney yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Iç Anadolu’nun dogusunda güneyli, Marmara’nin güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (40-70 km/saat) seklinde esecegi tahmin ediliyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 25

Istanbul: Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 17

Izmir: Parçali ve çok bulutlu 23

Bursa: Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli (Yagislarin, aksam ilk saatlerde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.) 18

Adana: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 26

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli (Yagislarin yerel kuvvetli ve çok kuvvetli olmasi bekleniyor.) 18

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 16

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 17

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 18

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 27
Kaynak: İHA