Kiliçdaroglu, Erzincan'da Miting Yapti

Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Erzincan’da miting düzenledi.

Kiliçdaroglu, Erzincan'da Miting Yapti
Erzincan Cumhuriyet Meydani’nda konusan Kiliçdaroglu, “Anadolu’da fabrikalar olacak, insanlar çalisacak. Erzincan’i demir aglarla Trabzon Limani’na ulastiracagim. Burada bir zamanlar Sümerbank’in iplik ve dokuma fabrikasi vardi. Binlerce insan çalisirdi. Neden kapatildi bu fabrika? O fabrikalarin tamamini yeniden yapacagiz. Seker fabrikasi özellestirildi. 6 bin kisi çalisiyordu, simdi 250 kisi çalisiyor. Bu mudur milliyetçilik?" dedi.

Kemal Kiliçdaroglu, siyasetin zenginlesme, köseyi dönme araci olmadigini belirterek, “Siyaset halka hizmet etmektir. Esimin yüzügüne kadar her seyi açikladim. Sizin vergilerinizi cebe indirenler köseyi döndüler. Iki grupla karsi karsiyayim. Birincisi 5’li çeteler; devletin bir kanadi onlara hizmet ediyorlar. Ikincisi; uyusturucu baronlari, onlarin kökünü kaziyacagim" ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, "Kadinlarin hesabina para yatiracagiz. Kimse kimsenin durumunu bilmeyecek. Sag elin verdigini sol el görmeyecek. Bizim belediyeler çiftçilere her türlü yardimi yapiyorlar; hibe destegi, tohum, su destegi veriyorlar. Üreticilerin ürünlerini belediyelerimiz satin aldi. 11 büyüksehir belediyemiz yardim yapmak için yola çikti ve görevlerini yapiyorlar" dedi.



Depremzedelere ev sözü

Kiliçdaroglu, depremzedelere de ev sözü vererek, “Depremzedelerin evleri, dükkanlari yikildi. Evlerini yapacagim ama 20 yil taksitle degil. Bir kurus almadan evlerini teslim edecegim" dedi.

Milliyetçilik vurgusu yapan Kemal Kiliçdaroglu, "Ankara’da Ülkücü hareketin ismini katlettiler. Günlerce sesi çikmadi, dosyasini seçim sonrasina biraktilar. Sinan Ates’in katillerini bulacagim ve yargiya teslim edecegim" dedi.

Kiliçdaroglu’nun miting programinin sonunda Erzincan milletvekili adaylari, CHP’li ilçe ve belde belediye baskanlari ve çevre illerden gelen parti mensuplari kapanis selamlamasinda bulundu.
Kaynak: İHA