KANIDER'de Coskulu Bulusma
Kayseri Nigdeliler Dernegi (KANIDER) tarafindan düzenlenen dayanisma yemegi, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Bir restoranda verilen yemekte konusan Kayseri Nigdeliler Dernegi (KANIDER) Baskani Elvan Öztürk, dernek hakkinda bilgiler vererek, “Kayseri Nigdeliler Dernegi olarak düzenlemis oldugumuz tanisma ve kaynasma yemeginde sizlerle beraber olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu özel günde birlik ve beraberligimizin pekistirmek, dayanisma duygularini güçlendirmek için bir araya geldik. Dernegimiz 2022’nin Haziran ayinda kurulmus olup, dernegimizin kurulus amaci Kayseri’de yasayan Nigdeliler arasindaki birlik ve beraberligi saglamak, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemek, Nigde’nin tanitimina katki saglamaktir. Dernegimizin amaci, Kayseri’nin Nigde’ye en yakin büyük sehir olmasindan dolayi basta saglik, egitim ve ticaret için gelen hemserilerimize yardimci olmak ve gelecek nesillerimize miras olarak birakacak güzellikleri korumak ve yasatmaktir. Dernegimiz yakin zamanda kurulmus olmasina ragmen 6 Subat Kahramanmaras depreminden sonra hizli bir sekilde organize olarak depremzede kardeslerimizin acisini azaltmak için gerek gida gerekse isinma malzemelerini ulastirma konusunda hizla hareket edip kardeslerimizin yanina kostuk. Ayrica, Geri Dönüsümcüler Dernegine üye olan bir ekip ile Kayseri Valiligimizin görevlendirmesi ile vinç ile depremin ilk gününden itibaren kurtarma faaliyetlerine katildi” ifadelerini kullandi.
Nigdeli Dernekler Federasyonu Baskani Tugrul Urhan da, “Duygu yüklü bir videodan sonra çikmak çok zor oldu. Bazen bana Nigde’nin nesi meshur?” diye soruyorlar. Sayiyorum, patatesi, sogani, Nigde gazozu, matbaasi, mobilyasi ama hepsinden daha üstün bir özelligi meshur, Nigde’mizin yigidi. Orta Anadolu’muz Türkiye çapinda siyaseten de, ticaretende diger bölgelere göre çok gerideyiz. Bu da bizim özelligimiz ama bir sey de öndeyiz, vatanin yigitligi konusunda. Ne zaman dara düsmüsse vatan, Nigde’den çikar kahraman” dedi.
“Nigde’nin kahramanligi, orada yapilan isleri dün de bugün de önemli”
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ise, “Nigde geri kalmis falan degil. Boru var, halisi var, elmasi var, patatesi var, tarihi var. Sanli bir tarihi var. Biz Nigdelilerden ve Nigde’den çok memnunuz. Insallah ilk firsatta da Nigde’yi ziyaret edecegiz. Nigde’nin kahramanligi, orada yapilan isleri dün de bugün de önemli. Biz her zaman oldugu gibi bütün illerimizde sanli tarihimizle, mert, dürüst, Anadolu insaniyla çalismalarimizi siki sadakatle yaptik, yapacagiz ve hem illerimizi hem de ülkemizi olabildigince güçlü yapmak için gayretimizi sürdürecegiz. Burada bizim yapmaya çalistigimiz sey güçlü ve büyük Türkiye. Bütün prangalarindan kurtulmus olarak tam bagimsiz, karariyla güçlü ve büyük bir Türkiye’den bahsediyoruz” seklinde konustu.
Yemege Bakan Akar’in yani sira, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, MÜSIAD Kayseri Sube Baskani Ferhat Akmermer, KESOB Baskani Seyhi Odakir ve çok sayida Nigdeli katildi.
