Erzincan Artik E-Spor'da

Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü 13 Subat Gençlik Merkezi’nde E-Spor Atölyesi gençlerin hizmetine sunuldu.

Erzincan Artik E-Spor'da
Erzincan 13 Subat Gençlik Merkezinde kurulan E-Spor Atölyesi Valorant Turnuvasi düzenlenerek gençlerin yogun katilimiyla hizmete açildi. E-Spor Atölyesi açilisi AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Burhan Çakir, AK Parti Erzincan Milletvekili Adayi Mehmet Cavit Sireci, Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürü Volkan Burak Mumcu tarafindan gerçeklestirildi.

E-Spor Atölyesi’nin ve düzenlenen turnuvanin öncesinde gençlere hitap eden Karaman, “Yeni nesil bir spor bransi olan E-Spor, gençlerimizin bilgi ve teknolojilerin kullanimi ile zihinsel ve fiziksel becerilerini gelistirdigi bir faaliyet alanidir. Erzincan’da yasayan çocuklarimiz ve gençlerimiz ortaya koydugumuz projelerle, büyük hedeflere, büyük ideallere ve büyük hayallere hep birlikte kosuyorlar. Erzincan 13 Subat Sehir Stadyumu’nda kurulan Inovasyon Temali On Üç Subat Gençlik Merkezi’nde E-Spor Atölyesi ile Erzincan’da artik E-Spor’da yerini aldi. Bugün hizmete açtigimiz E-Spor Atölyemizin ve gerçeklestirilecek olan Valorant Turnuvasinin hayirli ugurlu olmasini diliyor turnuvaya katilan gençlerimize basarilar diliyorum.” dedi.

Milletvekili Çakir ise konusmasinda, “Degisen ve dönüsen dünyada, klasik egitim yöntemleri disinda yeni güncel egitim teknolojilerini yakalamaya çalisan toplumlar avantajli duruma geçiyor. Bu yatirim çocuklarin ve gençlerin dünyasini yakalamak adina çok önemli ve çok anlamli bir çalisma oldu. Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz bu projeyi hayata geçirdiler, yine çok iyi bir organizasyon ortaya koydular. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Gençlerin dijital dünyada ilgi ve yeteneklerine yönelik çalismalar yaptiklarini belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Adayi Mehmet Cavit Sireci ise konusmasinda, “Dünyada her sey dijital sistem üzerinden yürütülüyor. Gençlerimizin içindeki cevheri çikarip parlatmamiz gerekiyor. Iste bu tesis te bu amaçla hayata geçen yatirimlardan sadece biri. Çok sükür gençlerimizin bu noktada hevesleri, yetenekleri var. Bizim de yatirimlarimiz ve gelismelerimiz var.” dedi.

Konusmalarin ardindan turnuvanin fikstür çekimi yapilarak Valorant Turnuvasi baslatildi. E-Spor Atölyesinde E-Spor egitimlerinin yaninda, turnuvalar düzenlenecek ve yeni E-Spor egitmenleri yetistirilerek daha çok gencin yararlanmasi saglanacak.
Kaynak: İHA