Van'da 'Hasta Ve Hekim Için Güvenli Kan Transfüzyonu' Egitim Semineri

Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde “Hasta ve Hekim Için Güvenli Kan Transfüzyonu” egitim semineri düzenlendi.

Van'da 'Hasta Ve Hekim Için Güvenli Kan Transfüzyonu' Egitim Semineri
Saglik Bakanligi, Türk Kan Vakfi ile Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Dernegi tarafindan SBÜ Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde Hasta ve Hekim Için Güvenli Kan Transfüzyonu egitim semineri düzenlendi.

Egitim seminerine Van Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Kizilay Güneydogu Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Ibrahim Çelik, hastane idaresi ve çok sayida saglik görevlisi katildi.

Seminerde bir konusma yapan Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, egitimlerin ilk olarak Van’da düzenlenmesinde memnuniyet duyduklarini belirtti.

Van’daki görev süresince kan transfüzyonunda herhangi bir sorunla karsilasmadiklarini ifade eden Il Müdürü Tosun, “Meydana gelen depremlerde kan stoklarinda azalmalar yasanmasina ragmen Van ilinde herhangi bir sorun yasanmadi. Bu büyük bir emek, bu yüzden kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

Kizilay Güneydogu Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Ibrahim Çelik ise Türkiye’de Kizilay Kan Hizmetleri Genel Müdürlügüne bagli 18 bölge kan merkezinin bulundugunu belirterek, “Kizilay Güneydogu Kan Merkezi’nin de Van ve Mus illerinde kan merkezleri bulunmaktadir. Bölgede 5 il ve ilçelerle birlikte 27 hastanenin kan ihtiyaci var. Bizler bu hastanelerin kan ihtiyaçlarini karsilamaktayiz. Zor ve genis bir cografyada çalismamiza ragmen her türlü olumsuz sartlarda kani ulastirmamiz gerekiyor” diye konustu.

Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Remzi Sarikaya da, konusmasinda egitim programina katilanlara tesekkür etti. Program daha sonra güvenli kan transfüzyonu konularin konusuldugu oturumlarla devam etti.
Kaynak: İHA