Toroslar'da METAB Toplantisi Yapildi

İçel ve Çevresi Turizm Alani Altyapi Hizmet Birligi ve Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, kentin dijital platforma tasindigi Met-App Projesi’nin lansmanini bu yaz yapmayi planladiklarini belirterek, "Güzel kentimiz İçel’in tarihi ve turistik yerleri ile birlikte kentle özdeslesen kavram ve degerlerini dijital platform olan ‘Met-App’ Projemiz ile tanitacagiz” dedi.

Toroslar'da METAB Toplantisi Yapildi
İçel ve Çevresi Turizm Alani Altyapi Hizmet Birligi (METAB) Meclis Toplantisi, Birlik Baskani ve Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz baskanliginda yapildi. Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçeklestirilen toplantiya; belediye baskanlari, birlik encümen üyeleri ve turizm sektör temsilcileri katildi.

Toplantida, Encümen üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin seçimi yapildi. Encümen üyeligine; Anamur Belediye Baskani Hidayet Kilinç, Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Muhammet Gültak, Gülnar Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Kiraz ve Turizm Temsilcisi Mustafa Kale seçildi.

Daha sonra Birligin 2022 mali yili bütçe kesin hesabi ve yönetim dönemi hesabina iliskin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile 01/01/2022-31/12/2022 dönemini kapsayan faaliyet raporu görüsülerek oy birligiyle kabul edildi. ’Türkiye’nin gönül cografyasindaki gençlere İçel’in degerlerinin tanitilmasi projesi’nin gerçeklestirilebilmesi için bu çerçevede yapilacak olan harcamalarin birligin bütçesinden karsilanmasina iliskin teklif de görüsülerek oy birligiyle kabul edildi.

“Tarihi ve turistik yerlerimizi tanittigimiz Met-App Projemiz var. ’Met-App ile gez, gör, eglen ve kazan’ sloganiyla hazirladigimiz bu proje çerçevesinde 13 ilçemizin belediye baskanliklarina yazi gönderdik ve İçelimiz için her ilçemizden 10 tane ortak deger belirledik” diyen Baskan Yilmaz, “Yeni bir dönem baslamis durumda. Türkiye’nin önünde çok önemli firsatlar var. Güç, 400 yildir batinin elindeyken, üretim doguya geçtikçe güç de doguya geçiyor. Yeniden Ipek Yolu kuruldugundan dolayi ülkemiz bugün merkez haline geliyor. Bu çerçevede İçelimizin tanitimina katkida bulunmak üzere uluslararasi bir etkinlik yapmak hedefindeyiz. Birligimizin destegi ile 2 yil önce bir uygulama gerçeklestirmistik. Dijital platform olan ‘Met-App’ olusturmustuk. Içinde tüm belediyelerimizden aldigimiz 10’ar tane deger ve tarihi yerlerimiz var. Bunun içerisinde Anamur Kalesi, tantuni ve cezerye de var. Bu degerlere iliskin içeriklerle ilgili fotograf, video ve karekodlar yerlestirildi. Insanlarimiz gezdikçe puan alacaklar. Bu içeriklerde metinler ayni zamanda 6 dile de çevrildi. Pandemi ve orman yanginlari nedeniyle bu projemizi gerçeklestiremedik. Bu yaz insallah lansmanini yapacagiz. Bu lansmana entegre olarak da bölgemizde uluslararasi misafirlerimiz olacak. Onlari kentimizde agirlayacagiz insallah” ifadelerini kullandi.

"Kentimizin gelecegi için el birligi ile çalismaya devam edecegiz"

İçel’deki kültür, turizm, koruma ve gelisim bölgelerinde devam eden ve tamamlanan çalismalarla ilgili sunumun da yapildigi toplantinin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Baskan Yilmaz, kültür ve doga turizmi için essiz degerlere sahip İçel’i daha saglikli ve güçlü yarinlara tasimak için el birligiyle çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Birlik toplantisinin kent için hayirli olmasini dileyen Yilmaz; “İçelimizin önünde ciddi firsatlar var. Hem lojistik hem turizm merkezi olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Son 15 gün içerisinde cumhurbaskanligi ve milletvekili seçimi yapildi. Seçimlerin, sehrimize, ülkemize ve milletimize hayirli, ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Baskan Yilmaz, daha güçlü bir Türkiye için ayrismanin degil birlesmenin önemine vurgu yaparak; “Ayrismanin sebeplerini, yollarini bulmak yerine birlesmenin, bir araya gelmenin, ortak hedeflerde bulusmanin, birlikte bir seyler yapmanin, ülkemizi, milletimizi ve sehrimizi daha ileriye götürmenin yollarini aramak ve bulmak zorundayiz. Biz, dünyaya çogulcu bakiyoruz. Bizim gibi düsünmeyen, inanmayan, hissetmeyen, yasamayan hiç kimseye karsi içimizden kötü bir sey hissetmiyor ve dillendirmiyoruz. Bunun da böyle olmasini düsünüyoruz. Özellikle Anadolu cografyasinda ne kadar kucaklasabilirsek ve ne kadar el ele olabilirsek daha güçlü olacagimiza, çocuklarimizin daha güçlü bir Türkiye’de yasayacagina cani gönülden inaniyorum. Toplantinin birligimize, sehrimize ve ülkemize hayirlar getirmesini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA