Sivas'ta Fetih Coskusu

Istanbul’un fethinin 570. yil dönümü dolayisiyla Sivas’ta program gerçeklestirildi. Ülkü Imam Hatip Ortaokulu tarafindan düzenlenen programda “Fetih” adli tiyatro oyunu sahnelendi.

Sivas'ta Fetih Coskusu


Sivas’ta, Istanbul’un fethinin 570. yil dönümü dolayisiyla program düzenlendi.

Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde Ülkü Imam Hatip Ortaokulu tarafindan Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezinde gerçeklestirilen programa; Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Il Milli Egitim Sube Müdürleri Mehmet Uysal ve Resul Çatal, okul müdürleri, ögretmen, ögrenci ve veliler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasiyla baslayan program Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti.

Okul Müdürü Bülent Simsek ve Belediye Baskani Hilmi Bilgin’in günün anlam ve önemine iliskin gerçeklestirdigi konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan siirler okundu ve oratoryo gösterisi sunuldu. Daha sonra ögrenciler “Fetih” adli tiyatro oyununu sahnelendi. Program okul korosunun seslendirdigi marslarla sona erdi.

Programin ardindan Sivas Valiligi himayesinde Milli Egitim Müdürlügünce hayata geçirilen HEDEF Projesi çerçevesinde ögrencilerin yapmis oldugu çalismalardan olusan karma resim sergisinin de açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA