Ormanlar Yine IHA'ya Emanet

Tarim ve Orman Bakanligi Orman Genel Müdürlügü (OGM) tarafindan geçtigimiz yil oldugu gibi 2023 yilinda da Gazipasa ve çevre ilçelerdeki ormanlari IHA ile 7/24 gözetleyecek. Yanginlar, IHA üzerinde bulunan termal sistemle daha erken fark edilip, orman yanginlarinda müdahaleyi hizlandiracak.

Ormanlar Yine IHA'ya Emanet


23 bin feette uçacak, ormanlari gözetleyecek

Gazipasa’da görev yapacak IHA, 24 saat uçarak, 23 bin feette bulundugu noktadan 3,5 milyon hektarlik orman alanini gözetleyecek. OGM bünyesine bulunan IHA Gazipasa’daki görevine basladi.

Yanginlarini üzerinde bulunan teknoloji ile tespit eden IHA, yanginin koordinatlarini ekiplere anbean bildirip, ekipleri harekete geçirecek. Yanginin bölgesinde de hizmet verecek olan IHA, havadan aldigi görüntüleri yangin söndürme ekiplerine anlik olarak aktaracak. Yanginin ilerledigi yön, ilerleme hizi gibi konularda ekiplere bilgi verecek olan IHA, karada çalisan ates avcilarinin isini kolaylastiracak.

Hava ve kara gücü güçlendirildi

2021 yilinda meydana gelen büyük orman yanginlariyla mücadele eden Orman Genel Müdürlügü, Antalya’da 2023 yangin sezonunda hava ve kara gücüne güç katti. Antalya’da orman yanginlarina müdahale için; 105 arazöz, 35 su ikmal araci, 11 dozer, 8 ekskavatör, 12 treyler, 10 helikopter, 6 uçak, 1 insansiz hava araci, bin 242 isçi ve 18 mühendis görev alacak.
Kaynak: İHA