Müdür Akmese'den LGS Açiklamasi

Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese, Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavina iliskin bilgilendirmede bulundu.

Müdür Akmese'den LGS Açiklamasi
Akmese, 4 Haziran 2023 Pazar günü LGS merkezî sinavinin saat 09.30’da baslayacagini söyledi.

Yalova’da 3 bin 795 ögrencinin 65 okulda 251 salonda sinava girecegini anlatan Akmese, “Bina sorumlusu, salon baskani ve gözetmen olarak 502 ögretmenimiz görev yapacaktir. Ayrica sinav güvenligini saglamak üzere 195 kolluk kuvveti, emniyet görevlisi ve koordinasyon kurulu amirleriyle yaklasik 210 emniyet mensubumuz da görevli olacaktir. Merkez ve ilçe okullarimizda sinav günü için hazirliklar tamamlanarak gerekli önlemler alinmistir. Ayrica okullarimizda LGS’ye iliskin bilgilendirme çalismalari okul rehber ögretmenlerince gerçeklestirilmektedir. Sinavlara katilacak ögrenciler arasinda görme ve isitme yetersizligi bulunanlar için Bakanligimiz tarafindan geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da kilavuzlar mevcut olacaktir” dedi.

Görevli ögretmenlerin görme ve isitme yetersizligi olan ögrencilerin yetersizlik durumuna göre sesli ve isaret diliyle anlatimla rehberlik edecegini söyleyen Akmese, açiklamasini söyle sürdürdü:

“Iki oturum halinde gerçeklestirilecek ve çoktan seçmeli 90 sorudan olusacak Liselere Geçis Sistemi Sinavinin birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu 11.30’da baslayacaktir. Sinav sonuçlari, daha sonra açiklanacak olan tarihte Milli Egitim Bakanliginin www.meb.gov.tr internet adresinden açiklanacak ve sonuç belgeleri adaylara posta yoluyla gönderilmeyecektir. Kaygi, mutluluk, öfke, üzüntü gibi her insanda var olan ve yasanmasi gereken bir duygudur. Sinav kaygisi ve heyecan da belli bir düzeyde yasanmasi gereken bir durumdur. Çünkü her insan kendisi için önemli olan konularda ve durumlarda heyecanlanir. Bu nedenle heyecaninizi yasamak için kendinize izin verin. Egitim hayatinizin birçok asamasinda karsiniza çikacak sinavlar olacagini unutmadan bunun da onlardan sadece biri oldugunu hatirlayin. Ayrica bu son birkaç gün yürümeye, arkadaslarinizla vakit geçirmeye ve sinav günü zinde olabilmek için saglikli beslenmeye ve yeterince uyumaya dikkat edin. Tüm ögrencilerimize sinavda basarilar, görevli ögretmenlerimize kolayliklar diliyorum.”
Kaynak: İHA