Eylem Hazirligi Yaparken Yakalanan DEAS'li Protez Göz Taktirip, Saç Ektirmis

Konya’da, seçim günü eylem hazirliginda oldugu ögrenilen ve MIT ve Konya Emniyet Müdürlügü ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalanan 6 DEAS terör örgütü üyesinden sözde grup lideri oldugu belirlenen A.H.’nin, taninmamak için saç ektirdigi ve daha önceden kaybettigi bir gözünün yerine protez taktirdigi tespit edildi.

Eylem Hazirligi Yaparken Yakalanan DEAS'li Protez Göz Taktirip, Saç Ektirmis
Edinilen bilgiye göre, DEAS Terör Örgütünün 28 Mayis Seçimlerini terörün gölgesinde birakmak için eylem hazirliginda oldugu MIT ve Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan belirlendi. Örgüt adina çatisma bölgelerinde egitim görüp tekrar Türkiye’ye dönen ve Konya’ya yerlesen DEAS Terör Örgütü üyesi ve sözde lider konumda olan A.H., emniyet güçlerince tespit edildi. A.H. ve irtibatli oldugu 5 kisinin gizlendigi yerler tespit edildi. Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki 6 farkli ikamete geçtigimiz Persembe günü Özel Harekat Polislerinin de destek verdigi operasyon düzenlendi.

Operasyonda yakalanarak gözaltina alinan süphelilerden A.H.’nin eylem için hazirlik içerisinde oldugu ve mühimmat temin etmeye çalistigi ögrenildi. Ayrica A.H.’nin örgütün sözde liderlerinden oldugu ve Konya’daki 5 kisilik örgüt grubunu organize ettigi belirtildi. Konya Emniyet Müdürlügü TEM Sube ile MIT’in ortaklasa gerçeklestirdigi operasyonlarda eylem hazirligindaki A.H., Konya’da irtibat kurdugu ve Suriye’de DEAS adina infaz gerçeklestirdigi ortaya çikan H.E. ile yine iletisimleri tespit edilen Y.B., M.C., S.P. ve Z.D. isimli toplam 6 süpheli gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan süphelilerden A.H. ile H.E. sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Taninmamak için saç ektirip, kaybettigi bir gözünün yerine protez taktirmis

Öte yandan, sözde lider A.H.’nin Türkiye’ye geldikten sonra taninmamak için saç ektirdigi ve çatisma bölgesinde kaybettigi bir gözünün yerine protez taktirdigi tespit edildi. Sözde lider A.H., operasyon sirasinda da görüsmelerini yaptigi cep telefonunu bulundugu 5. katin penceresinden alt katin penceresine atarken görüntülemisti.
Kaynak: İHA