Elon Musk, Çin Ticaret Bakani Ile Görüstü

Çin’deki temaslarini sürdüren Tesla CEO’su Elon Musk, baskent Pekin’de Çin Ticaret Bakani Wang Wentao ile bir araya geldi.

Tesla CEO’su Elon Musk, Çin’deki üst düzeydeki temaslarina devam ediyor. Çin Ticaret Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, görüsmede Çin ile ABD arasindaki ekonomik ve ticari is birliginin yani sira Tesla’nin Çin’deki faaliyetleri hakkinda fikir alisverisinde bulunuldugu belirtildi. Çin ve ABD ekonomilerinin derinden bütünlestigini belirten Çin Ticaret Bakani Wang, “Iki ülkenin karsilikli saygi ve baris içinde, kazan-kazan ilkeleri dogrultusunda bir arada yasamasi, ekonomi ve ticaret alanindaki diyalogu ile de is birligini güçlendirmesi gerektigini” söyledi.

Çinli Bakan, “Küresel ekonominin gelismesiyle insanligin ilerlemesi, bilim ve teknoloji alaninda isbirligi yapilmasini gerektiriyor” ifadelerini kullandi.

“Sifir toplamli oyun degil”

Çin Ticaret Bakanligindan yapilan açiklamada, Elon Musk ile ABD-Çin iliskilerinin “sifir toplamli oyun olmadigi” konusunda hemfikir oldugu ifade edildi. Musk, görüsmede Covid-19 salgini sirasinda Çin tarafindan Tesla’nin Sanghay fabrikasina saglanan destek ve teminatlar için tesekkür ederek Çin piyasasina güven duydugunu ve Çin ile is birliginin sürmesini arzuladigini ifade etti.



Çin’in Sanayi ve Disisleri Bakanlariyla da görüsmüstü

Çin ziyaretine dün baslayan Musk, bugün Çin Sanayi ve Bilisim Bakani Jin Zhuanglong ile de görüsmüstü. Görüsmede, iki tarafin elektrikli araçlar ve baglantili araçlarin gelistirilmesi konularinda fikir alisverisinde bulundugu ögrenildi. Musk dün Çin Disisleri Bakani Qin Gang ile bir araya gelmisti.
Kaynak: İHA