Düzce'nin Dönüsümünü Saglayacak

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün vizyon projelerinden biri olan “Modern Sanayi Sitesi Projesi” insaatinda temel atma ve temel soketlerinin yerlesimi tamamlandi. 63 dönüm alan üzerinde insa edilen sanayi sitesi yalnizca isyeri degil, sosyal yasam alani olarak da hizmet verecek.

Düzce'nin Dönüsümünü Saglayacak
Düzce Belediyesi, Eski Sanayi Çarsisi’nin sehir merkezinde kalmasi, görüntü ve gürültü kirliligine sebep olmasi dolayisiyla Baskan Faruk Özlü öncülügünde hazirlanan Modern Sanayi Sitesi Projesinde çalismalarini sürdürüyor. Beslanbey mevkiinde belirlenen 63 dönüm arazi üzerinde yapimi süren sanayi sitesinin içinde yer aldigi 5 adanin 4’ünde temel soketlerinin yerlestirilmesi tamamlandi. Toplam 102 dükkanin yer alacagi sanayi sitesinin en hizli ilerleyen kismi ise 28 dükkandan olusan parsel oldu. Temelin üzerine kolonlarinin montaji yapilirken diger asama olan bag kirislerin yapimina da baslandi.

Zemin kayalarla saglamlastirildi

Sanayi sitesi insasinda en uzun çalisma sürecinin zemin iyilestirme oldugunu aktaran santiye yetkilileri belirlenen alanlarin zemin iyilestirmesinde sürecin siki takip edildigini, büyük kayalarin sikistirilarak zemin saglamlastirma çalismalari üzerine temel atma ve kaba insaat sürecinin baslatildigini belirtti

Insaat çalismalarinin hizla devam ettigi alaninin en büyük kismini içine alan, 88 dükkanin yer aldigi 4 adada temel soket imalatlari tamamlandi. Islemlerin tamamlanmasiyla dükkanlar sahiplerine teslim edilecek. 14 dükkanin yer aldigi son adada ise temel alti tesviyesi yapildi, temel beton dökümü islemi devam ediyor.

Ayrica Düzce’nin örnek teskil edecek projelerinden olan, nezih ve düzenli isyerlerinin yer alacagi proje bünyesinde kres, kafeterya, restoran, mescit ve sosyal yasam donanimlarini da barindiracak.

Öncelik eski sanayi esnafina

Baskan Faruk Özlü, daha önce dükkan satis islemlerine iliskin bilgiler paylasarak yeni sanayi sitesinden dükkan almak üzere basvuruda bulunan Eski Sanayi Çarsisi esnafina öncelik taninacagini duyurmustu. Konuya iliskin banka ile protokol imzalandigini ve uygun kredi imkanlarin da esnaflar için kolaylik olacagini ifade eden Özlü, yeni sanayi sitesi sayesinde ilin katma degerinin artacagini daha önemlisi de sehir merkezindeki sanayi dükkanlarinin uzak bir alana tasinarak hem görüntü ve gürültü kirliliginin sona erdirilecegini hem de kentsel dönüsümün önemli bir adiminin tamamlanacagini belirtti.

Kaynak: İHA