Manisa'da Çinicilik Kursu Açildi

Manisa Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, tarafindan Tarihi Kursunlu Han’da açilan Çini Isleme kursuyla 15 kursiyer kaybolmaya yüz tutmus meslegi yasatmak için kollari sivadi.

Manisa'da Çinicilik Kursu Açildi
Manisa Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Somut olmayan kültürel miraslardan biri olan Çinicilik meslegini yasatmak için, Sehzadeler Halk Egitim Merkezi ve Sehzadeler Belediyesi isbirligi ile Tarihi Kursunlu Han’da Çini Isleme kursu açti. Manisa Il Kültür ve Turizm Müdürlügü yetkilileri ile Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay, açilan kursu ziyaret ederek yerinde inceleme yapti.

Kültür Bakanligi’nin bu sanatin kaybolmamasi ve Manisa’da bu sanati yayginlastirmak adina verdigi destek kapsaminda açildigini kaydeden Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay, “Toplam 318 saat olarak gerçeklestirilecek ve yaklasik 3 ay sürecek kursa 15 kursiyer katilmaktadir. Egitim görevlisi olarak Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi usta ögreticilerinden Cansel Çakir görev yapmaktadir. Somut olmayan kültürel miraslardan biri olan çinicilik kursunun sirlama, firinlama ihtiyacini da karsilamak ve deneyim kazanmalari saglanacaktir” dedi.

Kurs ile ilgili kullanilacak malzemelerin Manisa Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan karsilanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA