Honaz'da Üretici Pazari Açiliyor

Honaz Belediyesi bir önemli projesini daha hayata geçiriyor. Ilçede tarimsal faaliyetleri destekleyecek yerli tohum çesitliligini arttirmak, tarimsal faaliyetlerde yerli ve küçük üreticilerin güçlenmesini saglamak, tüketicilerin güvenilir gidaya ulasmalarini kolaylastirmak amaciyla üretici pazari açiliyor.

Honaz'da Üretici Pazari Açiliyor


Honaz Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ‘Üretici Pazari’ ilçenin yeni sanayi sitesi arkasinda ki pazaryerinde hizmete açilacak. Honaz’da hizmete girecek olan Üretici Pazari, haftanin her günü açilarak vatandaslari dogrudan üreticilerle bulusturacak. Kurulacak olan pazarda, üreticilerin yetistirdigi dogal ürünler ile sebzeler ve meyveler satilacak.

“Üretici pazari bizim için çok degerli”

Baskan Kepenek, üretici pazarinin kendileri için çok degerli oldugunu söyledi.

Kepenek, “Üretici pazarinin ilçe genelinde olmasini istedik. Üreticiden tüketiciye dogrudan satisini yapilmasini, tüketicilerin daha dogru ürünleri tüketmesini saglamayi, çocuklarimizin dogru düzgün beslenmesini, hemserilerimizin rahat rahat bu pazara gelip alisveris yapmasini istedik.” diye konustu.



Üretici Pazarinda ilk tezgahlarin önümüzdeki günlerde kurulacagini belirten Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek, “Üreticilerimiz, kendi yetistirdigi ürünleri dogrudan halka ulastirabilecek. Üretici Pazari, üreticilerimize ve çiftçilerimize destek olmak amaciyla Cuma günleri kurulan halk pazari hariç haftanin diger tüm günlerinde Afsinbey Mahallemizdeki yeni sanayi arkasinda bulunan kapali alanda açilarak hizmet verecek. Bundan sonra üreticilerimiz, kendi üretimi olan sebze ve meyveleri burada tüketiciye sunma imkâni bulacak. Üretici Pazarinin, üreticilerimize, çiftçilerimize ve hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA