Gazilerden Lokma Hayri

Denizli’de Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Denizli Subesi tarafindan sehitler ve gazilerin anisina lokma hayri gerçeklestirildi.

Gazilerden Lokma Hayri


Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Denizli Subesi tarafindan sehitler ve gazilerin anisina lokma hayri düzenlendi.

Atatürk parki içerisinde bulunan Muharip Gaziler Subesi’nde düzenlenen hayra; Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, davetliler, dernek üyeleri ve vatandaslar büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte mevlit okutuldu ülkenin birlik ve beraberligi için dualar edildi. Etkinligi degerlendiren Denizli Muharip Gaziler Dernegi Sube Baskani Hamdi Helvacilar, muharip gazilerin cephelerin gerçek kahramanlari oldugunun altini çizerek, “Savasta herkes sehit olursa bir uzvunu kaybedip malul olursa savas kaybedilmis demektir. Muharip gazi hiç savasta yoksa. Çünkü sehitlerimizin malul gazilerimizin acisiyla bizler düsmana Allah Allah nidalariyla saldiran ve sanli Türk Bayragimizi göndere diken Elhamdülillah Müslüman bir ülkenin çocuklariyiz. Minarelerden de ezanimizi susturtmadan su anda oldugu gibi savasa son noktayi koyan muharip gazileriz” dedi.



“Hayatta olan gazilerimize saglikli ömürler diliyoruz”

Bu nedenle su anda hayatta olan muharip gaziler olarak lokma hayri düzenlemek istediklerini belirten Baskan Helvaci “Ayrica bu günde Istanbul’un fethinin 570’nci yil dönümü. Türk tarihi açisindan önemli bir gün. Bu güne denk gelmesi de bizi ayrica gururlandirmistir. Onurluyuz, gururluyuz ve duyguluyuz. Geçmisten bu güne vatani için çekinmeden topraga düsen sehitlerimiz, hayatini kaybeden gazilerimiz için böyle bir lokma hayri düzenledik. Mevlit okutuyoruz. Dini vecibelerimizi yerine getirmek adina. Allah kabul eylesin. Hayatta olan gazilerimize saglikli ömürler diliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA