Check Up Yaptirdi, Hayati Kurtuldu

Tatil için memleketi Gaziantep’e gelen gurbetçi Oktay Bozkurt, arkadasinin tavsiyesi üzerine özel bir hastanede chek up yaptirdi. Yapilan kontrollerde kalp damarlarinda ciddi bir tikaniklik oldugu belirlenen Bozkurt, acilen operasyona alindi.

Check Up Yaptirdi, Hayati Kurtuldu
Almanya’da yasan ve tatil için Gaziantep’e gelen 55 yasindaki Oktay Bozkurt, herhangi bir saglik sikintisi yasamamasina ragmen kontrol maksatli check-up yaptirmak istedi. Arkadasinin tavsiyesi üzerine Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne basvuran Bozkurt’un, muayene sirasinda kalp damarlarinda ciddi tikaniklik oldugu tespit edildi. Bozkurt, kalp krizi riskine karsi vakit kaybedilmeden Kardiyoloji Uzmani Prof. Dr. Fehmi Kaçmaz tarafindan operasyona alindi. Prof. Dr. Kaçmaz ve ekibinin basarili anjiyo operasyonu ile tikali damarlari açilan hasta hayata yeniden tutundu. Check-up sayesinde ölümden döndügünü dile getiren Oktay Bozkurt, “Almanya’dan Gaziantep’e ailemin yanina geldim. Kontrol maksatli tanidiklarimin tavsiyesi üzerine ANKA Hastanesi’nde check-up yaptirmak istedim. Bu sayede yasanacak daha kötü durumlarin önüne geçmis oldum. Sagligimizi ertelemememiz gerektigini bir kez daha anladim. Yilda bir kez check-up yaptirmak çok önemli. Herkes sikayeti olmasa da, mutlaka yilda bir kez check-up yaptirsin. ANKA Hastanesi doktor ve saglik çalisanlari her asamada benimle çok iyi ilgilendiler. Kendilerine çok tesekkür ederim" dedi.

Hastayi saglikli bir sekilde taburcu etmenin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Kardiyoloji Uzmani Prof. Dr. Fehmi Kaçmaz, “Genellikle ilerleyen yasla birlikte damar duvarinda ortaya çikan esneklik kaybi, hipertansiyon, damar sertligi, hiperkolesterolemi, diyabet ve obezite gibi hastaliklar nedeniyle gelisebilen damar tikanikligi, atardamar ve toplardamarda olusabilir. Modern çagin beraberinde getirdigi aliskanliklar, damar tikanikligi görülme sikligini artirirken görülme yasini düsürmektedir. Damar tikanikligi ve kalp krizi riskinden korunmak için düzenli bir yasam tarzi benimsenmeli, dengeli beslenmeye özen gösterilmeli ve belirli periyotlarda muhakkak check-up yaptirilmalidir” diye konustu.

Kaynak: İHA