Buldan'da Yagis Sonrasi Üst Yapi Çöktü

DENIZLI – Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan siddetli yagis sonrasi cadde ve sokaklar göle dönerken, üst yapida da ciddi hasar olustu.

Buldan'da Yagis Sonrasi Üst Yapi Çöktü
Denizli’de etkili olan kuvvetli saganak yagislar, il genelinde oldugu gibi Buldan ilçesinde de günlük yasami olumsuz yönde etkiledi. Cadde ve sokaklarin göle döndügü siddetli yagislar, ulasimda akmalara neden oldugu gibi ilçeye bagli mahallelerde üst yapiya önemli ölçüde zarar verdi.

Buldan Sehir Mezarligi ile Meyale Kavsagi arasindaki islek karayolu, yapilan tüm çalismalara ragmen her yagista oldugu gibi son saganak yagislarin ardindan da göle döndü. Yagan yagmurlarla birlikte yol trafige kapanirken, sürücüler zor anlar yasadi. Alinan geçici önlemlerin bölgedeki soruna çare olamadigina isaret eden sürücüler, yogun olarak kullanilan yol için kalici bir çözüm üretilmesini istedi.

Buldan’da siddetli yagisin hasar olusturdugu noktalarindan birisi de Güroluk ve Helvacilar mahallelerini birbirine baglayan yol oldu. Daha önce iki kez yapilmasina ragmen, Mayis ayi basindaki yagislarla birlikle çökmeler olusan yoldaki hasar son yagislarla birlikte daha da artti. 5 yolun birlesme noktasinda olan ve her gün yüzlerce aracin kullandigi yolda daha derin bir çökme yasanmadan gerekli önlemlerin alinmasi istendi.
Kaynak: İHA