Bayburt Seçimlerde Birinciligi Elden Birakmiyor

Yüksek Seçim Kurulu tarafindan açiklanan geçici sonuçlara göre Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bayburt’tan yüzde 82 oy aldi. 57 bin seçmenin sandiga gittigi seçimde Recep Tayyip Erdogan ilk turda 30 bin oy alarak, yüzde 78 oy oraniyla Türkiye’de birinci il olmustu. Bayburt, Ikinci turda da kendi rekorunu kirarak resmi olmayan sonuçlara göre Erdogan’a yüzde 82 oy veren il oldu, birinciligi kimseye kaptirmadi.

Bayburt Seçimlerde Birinciligi Elden Birakmiyor
Cumhurbaskani Erdogan’in yeniden seçilmesinden dolayi büyük mutluluk duyduklarini söyleyen Bayburtlu vatandaslar, Erdogan’in Bayburt ziyareti gerçeklestirerek, vatandaslarla bir araya gelmesini istediler.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçime çok büyük katki sagladiklarini söyleyen ve "Bayburtlular milli ve manevi degerlerine bagli insanlardir" diyerek konusan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, "28 Mayis’ta yapilan Cumhurbaskanligi seçimlerinde Bayburt Türkiye birinciligini bir kez daha yerinde ve zamaninda ortaya koydu ve Türkiye birincisi oldu. Bayburt, milli ve manevi degerlerine bagli insanlarin yasadigi bir sehirdir. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan Bayburt’u eskiden beri farkli boyutlariyla degerlendirdigi, Bayburtlulari kendinden bir parça gibi gördügü için bu karsilikli iletisim, karsilikli çalismalar neticesinde Bayburt bir kez daha birinciligi elde etti. Biz tabii Milliyetçi Hareket Partisi olarak, genel baskanimiz sayin Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatlari dogrultusunda Bayburt’ta yapmamiz gereken her seyi elimizden gelenin fazlasiyla yerine getirdik, bütün gayreti sarf ettik. Seçimin Cumhur Ittifakina layik bir sekilde sonuçlanmasi için yapilmasi gerekenleri yerine getirmeye de özen gösterdik. Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, genel baskanimiz Dr. Devlet Bahçeli beyfendiyi en kisa zamanda Bayburt’ta görmekten, misafir etmekten onur duyariz. Bu vesileyle Cumhur Ittifakinin diger paydaslarini da yürekten kutluyorum" dedi.

Bayburtlular seçim sonucundan memnun olduklarini belirterek, Cumhurbaskani Erdogan’in memleketi Rize’ye firsat tanimadiklarini ve seçimde birinci il olmanin gururunu yasadiklarini ifade ettiler. Hikmet Hanci isimli vatandas, "Bu isin böyle olmasina çok çok sevindik. Ülkemiz için, Türkiye’miz için hayirli ugurlu olsun" diyerek konustu.

Recep Tayyip Erdogan’in kazanmasi için mücadele ettiklerini vurgulayan Alem Dogan isimli vatandas, "Tayyip babanin gelmesini çok istiyorduk, onun içinde çok mücadele verdik. Türkiye genelinde biz Bayburt olarak birinci çikacagiz dedik ve Allah’ta firsat verdi, birinci çiktik. Rize’ye firsat vermiyoruz. Cumhurbaskanimizi da Bayburt’a bekliyoruz" seklinde konustu.

Ilk turda istedikleri sonucu alamadiklarini ve sonuçtan memnun olmadiklarini söyleyen Durbaba Gülmez isimli vatandas, yeniden birinci il olmanin mutlulugunu yasadigini kaydederek, "Seçimler çok güzel oldu, çok güzel geçti. Su an sonuçtan çok çok memnunuz. Bizi mutlu eden bir sonuç oldu. Özellikle Bayburt’un bu seçimde göstermis oldugu basari bizi daha mutlu etti. Birinci turda alinan seçim sonucu bizi pek memnun etmedi ama bunda da bir hayir vardir diye düsündük. Ikinci turda sonucun böyle olacagini tahmin edebiliyorduk. Sag olsun Bayburt ve Bayburtlular" sözlerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan’a selamlarini Ihlas Haber Ajansi araciligiyla ileten 75 yasindaki Meryem Duran isimli vatandas da, "Tayyip’e Allah’im firsat verdi ve kazandi. Daha da iyi olsun. Allah’a çok sükür, kazandi sevindik. Bayburt birinci oldu, mutlu olduk. Selamimi götürün, Tayyip’e selamlarini iletin" dedi.

Kaynak: İHA