Yarim Asirlik Rüya Gerçeklesti

Giresun’un iç bölgelerdeki ilçeleri ile Sivas’la ulasiminin saglandigi ana güzergahta yer alan ve toplam uzunlugu çift tüp seklinde 11 bin 810 metre olan tünelin tamamlanmasi sevinçle karsilandi.

Yarim Asirlik Rüya Gerçeklesti
Türkiye’nin en büyük tünelleri arasinda yer alan ve her bir tüpün 5 bin 900 metre uzunlugu olan tünelin 14 Mayis sonrasinda hizmete açilmasi hedefleniyor.

Giresun’un iç kisimdaki ilçeleri ve Sivas ile ulasiminin saglandigi güzergahta bulunan 2 bin 200 rakimli Egribel Geçidi’nde insa edilen tünel, virajlari bertaraf edip yolu kisaltarak zaman ve konforlu ulasim saglayacaginin kaydeden Sebinkarahisar Belediye Baskani Ömer Sentürk, yarim asirlik rüyalarinin gerçeklestigini söyledi.



Baskan Sentürk yaptigi açiklamada, “Tek tüpü tamamlanan tünelde son 2 yildir kis aylarindaki firtina ve tipi nedeniyle ulasimda aksamalar yasandigi için ulasima kismi olarak izin veriliyordu. Simdi ise nihayet 2 tüpün de tamamlanarak 14 Mayis’tan sonra tamamen hizmete açilacak olmasinni sevinçle karsiladik. Cumhurbaskanimiz tarafindan Zigana Tünelinin açilisi sirasinda Egribel Tuneli’ne de açilis yapilacagini bekliyorduk. Ancak yogunluk nedeniyle seçim sonrasinda açilis yapilacagini ögrendik. Egribel Tüneli’nin açilmasiyla Sebinkarahisar ve bölge insani, kisin da ticaretten turizme her yönüyle bundan faydalanmis olacak. Egribel Geçidi’ndeki sikintilar artik sona ermistir. Bu proje sayesinde yarim asirlik rüyamiz da gerçeklesmis oldu” dedi.

Kaynak: İHA