Isveçli Bakan Billström, Bakan Çavusoglu Ile Görüsecek

Isveç Disisleri Bakani Tobias Billström, Oslo’da Persembe günü yapilacak NATO Disisleri Bakanlari Toplantisi’nda kapsaminda açiklamada Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Isveç’in NATO üyeligini görüseceklerini söyledi.

Isveç Disisleri Bakani Tobias Billström yaptigi açiklamada Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile bir araya geleceklerini duyurdu. Basin mensuplarina açiklama yapan Billström, Çavusoglu ile Isveç’in baskenti, Oslo’da Persembe günü yapilacak NATO Disisleri Bakanlari Toplantisi’nda kapsaminda bir araya gelecekleri görüsmede Isveç’in NATO üyeliginin ele alinacagini söyledi.



Finlandiya ve Isveç, 18 Mayis 2022 tarihinde NATO üyeligi için resmi basvuruda bulunmustu. Isveç ve Finlandiya 28-30 Haziran 2022 tarihinde ise Türkiye, Finlandiya ve Isveç arasinda imzalanan Üçlü Muhtira ile NATO üyeligine resmen davet edilirken, 5 Temmuz 2022’de NATO ülkeleri tarafindan katilim protokolü imzalanmisti. NATO üyesi ülkelerin Türkiye ve Macaristan hariç tamami Finlandiya’nin NATO üyeligini 2022 yilinda onaylamis olsa da Türkiye, Finlandiya’nin NATO’ya Katilim Protokolünü 30 Mart’ta imzalamisti. Protokolün de imzalanmasi ile Finlandiya, NATO’nun kurulusunun 74’üncü yil dönümü yani 4 Nisan’da ise resmen NATO üyesi olmustu.

Isveç’in NATO üyeligi için görüsmeler devam ediyor.
Kaynak: İHA