Üreten Kadinlarin Sergisi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslarinda (KO-MEK) egitim gören kursiyerlerin el emegi göz nuru eserlerinin yer aldigi sergiler Dilovasi ile devam etti.

Üreten Kadinlarin Sergisi
KO-MEK, el emegi göz nuru eserlerin yer aldigi Dilovasi ilçe sergisini vatandaslarin katilimiyla açti. Farkli renklerin bulustugu Dilovasi sergisinde birbirinden güzel binlerce eser ziyaretçiler için sergilendi. Bir kurs merkezinin bulundugu Dilovasi’nda 23 usta ögretici ve bin 754 aktif kursiyer ile egitimler devam ediyor. Açilis öncesinde KO-MEK müzik grubu egitmenlerinin seslendirdigi tasavvuf eserler ve kursiyerlerin birbirinden farkli uygulamalariyla renklenen sergiye ziyaretçiler tam not verdi.

Açilista kursiyerler adina konusma yapan Zeynep Vartu biyoloji ögretmeni oldugunu ifade ederek, "2 yildir KO-MEK’te egitim aliyorum. Buraya gelmemdeki amacim çocuklarimin daha iyi yetismesi ve gelismelerine katki saglamamdi. Anne ve çocuk KO-MEK çatisinda egitim alarak burada birlikte basarmanin tadini çikariyoruz" dedi.



"Bu yapilanlar beni çok mutlu ediyor"

KO-MEK’te güzel çalismalarin yapildigina dikkat çeken Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ise "KO-MEK vefasi ile gönüllere dokundunuz, KO-MEK bohçasi ile genç kizlarimizin çeyizlerine destek oldunuz, KOMEK hurmasi ile vatandaslarimizin iftar sofrasina misafir olarak gönüllere girdiniz. Bu yapilanlar beni çok mutlu ediyor. Biz vatandaslarimizin mutlulugu için çalisiyoruz bu kapsamda da sizlere yönelik birçok projeye imza atarak sizlerin hizmetinize sunuyoruz. Bize vermis oldugunuz bu sehr-i emaneti en iyi sekilde temsil ederek çalismalarimiza devam ediyoruz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan KO-MEK bohçasini yakinda evlenecek olan kursiyere hediye eden Baskan Büyükakin, daha sonra protokolle birlikte açilis kurdelesini keserek sergi alanini gezdi.

Katilimcilar

Dilovasi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen Dilovasi ilçe sergisinin açilisina Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Dilovasi Kaymakami Metin Kubilay, Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, AK Parti Dilovasi Ilçe Baskani Ilhan Yildirim, AK Parti Ilçe Kadin Kollari Baskani Gülay Artut, MHP Dilovasi Ilçe Baskani Ayhan Akay, Dilovasi Milli Egitim Müdürü Murat Balay, Dilovasi Ilçe Halk Egitim Müdürü Salih Toltar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA