Manisalilardan Halayli Kutlama

Cumhurbaskanligi seçimi 2. turunda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in oy oraninda rakibi Kemal Kiliçdaroglu’nun önünde gitmesi üzerine Manisalilar sokaklara dökülerek kutlamalara basladi. Ellerinde AK Parti ve MHP bayraklari alan partililer mesaleler yakarak halaylar çekti.

Manisalilardan Halayli Kutlama
Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin 2. seçimi olan 28 Mayis Cumhurbaskanligi 2. tur seçiminde Cumhur Ittifakinin adayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in rakibi Millet Ittifakinin adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun önünde gitmesi üzerine Manisalilar sokaklara döküldü. Ellerinde AK Parti, MHP ve Türk bayraklari alan partililer Sehzadeler ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Meydaninda bulusarak kutlamalara basladi.

Araç konvoylarinin da basladigi kentte yakilan mesaleler ve çalan müzikler esliginde partililer halaylar çekti. Dev Erdogan fotograflarinin açildigi kutlamalarda tekbir sesleri ile Manisa sokaklarini inleten partililerin kutlamasi devam ediyor. Bazi partililer ise evlerinin çatilarinda açtiklari Türk bayraklari ile kutlamalara ortak oldu.

Açiklanan resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52’nin üzerinde oy alan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile yüzde 47 oy alan Kemal Kiliçdaroglu’nun arasindaki 5 puanlik fark bulunuyor. Cumhur Ittifakinda yer alan AK Parti ve MHP seçmenleri aradaki fark nedeniyle kutlamalara erken basladi.

Kutlamalarin gece ilerleyen saatlere kadar sürecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA