Manisali Vekiller Sandik Basina Gitti

Manisa’da Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Baskanvekili Özgür Özel ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Baskanvekili Erkan Akçay 13. cumhurbaskanini belirlemek amaciyla sandik basina gitti.

Manisali Vekiller Sandik Basina Gitti
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, esi Esra Baybatur ve çocuklariyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ilkokulunda 1179 nolu sandikta oy kullandi. Oyunu kullandiktan sonra açiklamalarda bulunan AK Parti’li Baybatur, katilimin birinci turdaki kadar yüksek oldugunu belirterek “28 Mayis Cumhurbaskanligi seçiminin ikinci turu. Görüyoruz ki ilgi alaka ilk turda oldugu gibi çok güzel. Bu milletimizin demokrasiye ne kadar bagli oldugunu demokrasi sölenine ne kadar sahip çiktigini göstergesidir. Memleketimiz için Manisamiz için hayirli olsun. Yarindan itibaren de Türkiye yüzyili baslasin diyoruz” dedi.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel de oyunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ilkokulunda 1161 nolu sandikta kullandi. Esi Didem Özel ve kizi Ipek Özel ile birlikte oyunu kullanan Özel, oy kullanma islemi sonrasi açiklamalarda bulundu. Katilimdan memnun olduklarini söyleyen Özel, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyili basliyor. Bugün seçilecek olan cumhurbaskani Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyilinin cumhurbaskani olacak. Tek temennimiz cumhuriyete, kurucusuna, kurucu kadrolarina yakisir, cumhuriyetle bagdasir bir cumhurbaskani seçilmesi ve Türkiye’nin ikinci yüzyilinda ilk yüzyilin baslarinda oldugu gibi büyük bir yükselisi yakalamasidir. Muasir medeniyetler seviyesini yakalamanin yolu Atatürk’ün yolundan gitmektir. Biz hepimiz o yoldan gidiyoruz. O yolda yürüyen bir cumhurbaskaniyla ikinci yüzyilda yürümeyi ümit ediyorum” dedi.



Milletvekili Ali Seker’in saldiriya ugramasi olayi hakkinda bilgi verdi

Manisa’da oy verme islemlerinde saglikli bir sekilde devam ettigini ve oy kullanma islemi sonrasi Ankara’ya hareket edecegini söyleyen Özel, oy kullanma isleminin ardindan Sanliurfa’da darp edilen Istanbul Milletvekili Ali Seker’le ilgili açiklamalarda bulundu. Özel, “Türkiye’de sorunlu sandiklarin oldugu yerler tespit etmistik. Katilim orani ülkede yüzde 88, o ilde yüzde 75-80 civarinda. Bakiyorsunuz bazi sandiklarda oylarin tamami atilmis ve bir adaya oy çikmis. O sandiklara fazladan müsahit ve milletvekili görevlendirmesi yaptik. Biri de Ali Seker arkadasimizdi. Kadinlarin yerine, yani evdeki esinin ve kiz çocuklarini getirmeden oy kullanmak isteyen ve çoklu oyu bir seferde kendi atmak isteyen bir seçmene yaptigi itirazdan dolayi 30 kisinin saldirisina ugrayarak yaralandi. Su anda Eyyübiye Devlet Hastanesinde ve burun kemiginde çatlak var. Ama orayi Sanliurfa milletvekilimize birakarak ayrildi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bugün sunun pesindeyiz: Bugün siyaset günü degil. Bugün milli iradenin en üst düzeyde tecelli edecegi gündür. Seçime katilim oranin artmasi gereken gündür, sahte oya göz yumulmamasi gereken gündür. Bugüne kadar yüzlerce kisinin, örnegin ‘AK Trol’ olarak ifade edilen basta kimligini gizleyen sosyal medyada da hakaret eden sonra araya baska milletvekilleri, ailesi girince ‘ekonomimiz kötü, durumumuz zor, sikayetinizi geri alin’ dediklerinde yüzlerce kisiyi sahsima ettigi hakaretlerden dolayi affettim. Ama bugün sandiklarda orada olmayan birinin yerine oy kullanmak üzere çalisanlari, kadinlari getirmeyip onlarin oyunu zorla atan erkekleri, buna göz yummaya çalisanlari, müsahitlerimize saldiranlari, milli iradeyi sakatlamaya çalisanlari affetmeyecegiz. Yarin iktidarda da, muhalefette de olsak bunu affetmeyecegiz. Sahsimiza yapilan saldiriyi affederiz milletimize yapilan saldiriyi affetmeyiz” dedi.

MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Cumhurbaskanligi seçimlerini 2. Turu kapsaminda esi Naciye Akçay ile birlikte oyunu Cemal Ergün Ortaokulu’nda 1504 nolu sandikta kullandi. Erkan Akçay’a, MHP Manisa Il Baskani Cüneyt Tosuner, Manisa Ülkü Ocaklari Il Baskani Nazmi Akçay MHP Yunusemre Ilçe Baskani Cemal Kutlar eslik etti. Oy kullanma islemi sonrasi açiklamalarda bulunan MHP’li Akçay, “Ilk defa ikinci tur bir seçimi yapiyoruz. Bundan evvel 20 genel seçim yaptik. 21.’sini 14 Mayis’ta gerçeklestirdik. Bugün de cumhurbaskani seçimini hem çok kisa sürede oy kullanilmasi hem de oy pusulasinin son derece sade olmasi sebebiyle saat 21.00 civarinda resmi olmasa da genel olarak sonuçlari ögrenebilecegimizi düsünüyoruz. Bu seçim ayni zamanda Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yili olan 2023 yilinda gerçeklesti. Yeni yüzyili da ‘Türkiye Yüzyili olarak ifade etmistik. Yeni yüzyilin da ilk seçimi oluyor. Ülkemize, vatanimiza ve milletimize hayirli olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA