Van'da 500 Kilogram Inci Kefali Kurtarildi

Van Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekipleri tarafindan kaçak avcilara yönelik yürütülen çalismalarda, 500 kilogram inci kefali baligi kurtarildi.

Van'da 500 Kilogram Inci Kefali Kurtarildi
Van Gölü’ndeki endemik balik türü olan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz arasinda tatli sulara göç ediyor. Bu dönemde avlanmasi yasak olan inci kefali için Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekipleri çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Subesi ekipleri, Van’in Edremit ilçesi Kurubas Deresi’nde yaptiklari denetimlerde, derenin göle döküldügü bölgede göle serili yaklasik 200 metrelik ag ele geçirdi. Suya yeni atildigi belirlenen aga el konulmasiyla birlikte yaklasik 500 kilogramlik canli inci kefali kurtarildi. Burada kurtarilan baliklar, aglardan kurtarilarak suya birakildi.

Öte yandan, ekipler tarafindan Engilsu Çayi’nda yapilan denetimlerde avlanma yasagi sürecinde olan 5 kilogram canli sazan baligina el konuldu ve canli olan baliklar tekrar suya birakildi.

Yetkililer, inci kefali ve sazangillerin üreme döneminde avlanmasinin önüne geçmek için denetimlerin 7 gün 24 saat esasli araliksiz devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA