Kurtalan'da KETEM Açildi

Siirt’in Kurtalan ilçesinde kanserde erken teshis ile tarama gerçeklestirilecek Kanser Erken Teshis Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM) hizmete açildi.

Kurtalan'da KETEM Açildi
Kanserin erken teshisinin hayat kurtardigi merkezde, meme, rahim agzi ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama hizmetleri verilmeye baslandi. Kurtalan Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan KETEM düzenlenen törenle açildi. Il Saglik Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, törende yaptigi konusmada kanserde erken teshisin hayat kurtardigini söyledi.



Bu güne kadar mobil araçla ilçelerde taramalar yaptiklarini belirten Dr. Ömür, “KETEM merkezlerinde yapilan taramalarla kadinlarda meme ve rahim agzi ile erkek ve kadinlarda kalin bagirsak kanserleri erken evrede teshis ediliyor. Bunun yani sira bu konularda verilen egitimlerle vatandaslarimiz bilgilendiriliyor. Bu merkez sayesinde Kurtalanli vatandaslarimiz çok daha rahat bir sekilde bu hizmetten yararlanacaktir” dedi.

Konusmalarin ardindan merkezde verilecek hizmetler hakkinda bilgi verildi ve cihazlar incelendi. Merkezde, bir doktor, bir röntgen teknisyeni ve hemsireler görev yapacak.

Açilis törenine Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Ömer Öz, Kurtalan Kaymakaminin esi Merve Tastan Tekin, Kurtalan Ilçe Saglik Müdürü Uzman Dr. Fatma Bozdag, Kurtalan Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Dr. Vehbi Yagiz, KETEM Sorumlusu Dr. Gülistan Çakir Yemenici ile saglik personeli ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA