Edirne Trafigini Rahatlatacak Proje

Edirne’de trafigi rahatlatacak projeyi yerinde inceleyen Vali Kirbiyik, “TEM Edirne-Karaagaç baglanti yolu ülkemizin prestiji için çok önemli bir yere kavusacaktir” dedi.

Edirne Trafigini Rahatlatacak Proje


Geçtigimiz yillarda açilisi gerçeklestirilen Dr. Mehmet Müezzinoglu Köprüsü TEM Edirne - Karaagaç baglanti yolu insaat santiyesinde incelemelerde bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, Karayollari Bölge Müdürlügü ve santiye görevlilerinden bilgi aldi. Devam eden çalismalarla ilgili bilgi veren Vali Kirbiyik, projenin sehir içi trafigini rahatlatacak öneme sahip oldugunu belirterek, “Sehrimizin belki bu anlamda Kuzey Çevre yolu eksikligini giderebilecek önemli bir yatirim olarak degerlendiriyoruz. TEM otoyolundan Pazarkule’ye kadar baglanti saglayacak. Yunanistan hududundan giren bir kisinin otoyola kadar çikisini en üst seviyede yol standartlarinda gerçeklestirecek bir önemi var. Bir yandan da Karayollari Genel Müdürlügümüz tarafindan yil sonuna kadar insallah bu yolun tamamlanacagini öngörüyoruz" dedi.



“Ülkemizin prestiji için son derece önemli bir adim atilmis oldu”

Dr. Mehmet Müezzinoglu Köprüsü TEM Edirne - Karaagaç baglanti yolu, sehir içi trafigini rahatlatacagini ifade eden Vali Kirbiyik, “Çevre yolu eksikligini giderebilecek önemli bir yatirim olarak degerlendiriyoruz. Degeri itibariyle 1 milyar Türk lirasina yakin bir proje bedeliyle gerçeklestiriliyor. Zor ve mesakkatli bir süreç aliyor. Zeminden kaynakli zorluklar ve proje içerisinde kendine özel viyadükler, köprüler ve benzeri altyapi isleri ile baglantili özellik arz eden birçok imalat var. Bunlarin hepsini belli bir plan takviminde arkadaslarimiz tarafindan gerekli kontroller ile yüklenici firma takip ediyor. Bugün itibariyle de baktigimizda artik Pazarkule Sinir Kapisi’nin yenilenen yüzüyle birlikte gerçekten çok sik ve çok modern bir sinir kapisina kavusmus olduk. Hemen arkasina da Karayollari Genel Müdürlügümüzün Dr. Mehmet Müezzinoglu Köprüsü’ne kadar bu bölümü tamamlamasi ülkemizin prestiji için son derece önemli bir adim atilmis oldu” seklinde konustu.



“Yatirimlar Edirne önemli katki sunacak”

Yunanistan’a giriste üst nitelikte bir sinir kapisi ile birlikte yapilan yeni yol standartlari çok yüksek oldugunu vurgulayan Kirbiyik, “Pazarkule Sinir Kapisi’ndan ülkeye giriste gelenleri bölünmüs bir yol ile karsiliyoruz. Bu ülkemizin gücünü yurt disindan gelen insanlara gösterme anlaminda önemli bir imkan sunuyor. Her iki yatiriminda hem sehrimizin hem komsu illerle entegrasyon ve komsu ülkelerle entegrasyon anlaminda büyük imkan sunacaktir. Bu yatirimlarin sehrimize önemli bir katki saglayacagini degerlendiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA