Zonguldak'ta DEAS Operasyonu

Zonguldak’ta DEAS’a finans saglayan dernek hesabina para yardiminda bulundugu tespit edilen süpheli TEM ekiplerince yakalandi.

Zonguldak'ta DEAS Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligince yapilan arastirmalarda DEAS Silahli Terör Örgütüne finans saglayan bir dernek hesabina para yardiminda bulundugu tespit edilen S.G. (30) isimli sahis Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince yakalandi. Süphelinin ikametinde yapilan aramada delil niteligi tasidigi degerlendirilen bir adet kitap, bir adet dizüstü bilgisayar ve bir adet cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltina alinan süpheli ifadesi sonrasinda sevk edildigi adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanmak suretiyle serbest birakildi. Öte yandan Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü sorusturmasi çerçevesinde Kdz. Eregli Terörle Mücadele Büro Amirligi tarafindan S.A.(36) isimli sahis yakalandi. Süpheli; edildigi adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulandiktan sonra serbest birakildi.
Kaynak: İHA