Sempozyumda 60 Bildiri Sunulacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ve Dini Ilimler Merkezi tarafindan düzenlenen “Ilahiyat ve Beseri Bilimler Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu” basladi.

Sempozyumda 60 Bildiri  Sunulacak
Ilahiyat Fakültesi Abdülvahab Gazi Konferans Salonundaki sempozyumun açilisina SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ünal Kiliç, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ömer Aslan, Sempozyum Baskani Doç. Dr. Ahmet Çelik, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam etti.

Programin açis konusmasini yapan Rektör Yildiz, Ilahiyat Fakültesinin kuruldugu günden beri sürekli kendini gelistiren ve sahasinda önemli bilim insanlarini yetistiren bir fakülte oldugunu ifade etti.

Ilahiyat ve Beseri Bilimler Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu’nun bundan sonra geleneksel hale gelecegini dile getiren Yildiz, programin düzenlenmesinde emegi geçen akademik ve idari personele tesekkür etti.

Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ömer Aslan ise “Özellikle ihtiyaç haline gelen lisansüstü programlarda akademik çalismalara baslayan genç akademisyenlerimizin gelecege isik tutmalari açisindan lisansüstü ögrenci sempozyumunun çok elzem olduguna karar vererek bu sempozyumu gerçeklestirdik” dedi.

Sempozyum Baskani Doç. Dr. Ahmet Çelik de “Çok kisa bir süre önce duyurmamiza ragmen çok sayida bildirinin gelmis olmasi ne kadar büyük bir lisansüstü gücümüzün oldugunu gösteriyor” diye konustu.

2 gün sürecek olan sempozyumda 60 bildiri sunulacak.
Kaynak: İHA