Sifir Atikta Farkindalik

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Daire Baskanligi tarafindan düzenlenen ‘Geri Dönüstürülebilir Sifir Atik Yarismasi’nin ödülleri sahiplerini buldu. Bilim Erzurum’da düzenlenen törende ögrencilerin yaptigi projeler de sergilendi.

Sifir Atikta Farkindalik
Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Murat Altundag, törende yaptigi konusmada, “Büyüksehir Belediye Baskanimizin talimatlariyla bu güzel yarismayi düzenledik. Bu yarismada aslinda herkes kazandi çünkü çok ciddi projeler vardi. Yarismamiza 432 ögrencimiz 190 proje ile katildi.

Yarismayla birlikte evlatlarimiza sifir atikla ilgili farkindalik asiladik” dedi.

“Gelecege temiz çevre birakmaliyiz”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de, “Sürdürülebilir bir yasam, topragin, suyun, iklimin, ormanin ve biyolojik çesitliligin korunmasina baglidir. Bu nedenle her birinin dogru yönetilmesi, hayati önem tasir. Saglikli bir çevrede yasamak, herkesin en temel insan hakkidir. Fakat bu hak sadece insana yönelik degildir. Ekosistemin de, gelecek nesillerin de bunda hakki vardir. Bizden sonra gelecek olan nesillere, kaynaklari tükenmis, yasam sartlari zorlasmis bir dünya birakamayiz” diye konustu.

“Sifir atik hedefine dogru güçlü adimlar”

“Misafiri oldugumuz yeryüzünü bize emanet edildigi sekliyle bizden sonrakilere birakmak, hepimizin temel sorumlulugudur” diyen Baskan Sekmen, söyle devam etti: “Sifir Atik Projesi ve bu kapsamda düzenledigimiz Sifir Atik Yarismamiz atiklarin kaynaginda ayristirilmasi ve geri dönüsüme girmesiyle, daha yasanabilir bir çevre, daha güçlü bir ekonomi hedefimizde bize fikir verecek önemli projelerdir. Ekim 2017’de Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan Bey’in baslattigi ve kiymetli esi Sayin Emine Erdogan Hanimefendi’nin büyük bir azim ve kararlilikla sürdürdügü, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’mizin gayretli çabalariyla Sifir Atik konusunda güzel bir asamaya geldik. Erzurum Büyüksehir Belediyemizin bünyesinde kurmus oldugumuz Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Daire Baskanligi’mizla sehrimizde sifir atik hedefine ulasmak için bizler de yogun bir çalisma ve gayret içerisindeyiz. Sifir Atik Yarismamiza gösterilen ilginin sifir atik projesinde de katlanarak artmasini diliyorum.”

Genç dâhilerin projeleri büyük begeni topladi

Erzurum’da fikir, proje, resim, afis ve geri dönüstürülebilir atiklarin yeniden tasarlanmasi amaciyla ögrenciler arasinda düzenlenen yarismada büyük bir heyecan yasandi. Yaklasik üç aydir devam eden yarisma kapsaminda, dereceye giren ögrencilere bilgisayar, telefon, tablet, drone ve akilli saat gibi çesitli hediyeler verildi.

Yarismada dereceye giren ögrencilerin isimleri ise söyle;

Yazilim kategorisi; 1. Minel ATAK, 2. Fatih KARA ve 3. Züleyha KAYMAZ

Proje kategorisi: 1. Emir KIRSAÇ, 2. Meryem Dilek EKINOGLU ve 3. Kayra Enes SAVAS

Afis kategorisi: 1. Eren YAZICI, 2. Zeynep TEKMAN ve 3. Murat ERZURUM

Resim kategorisi: 1. Selen SINCAN, 2. Ülkü Turaç KARAKOÇ ve 3. Kayra Mina SARIGÜN

Ileri dönüsüm kategorisi: 1. Ahmet Tunahan ÖZGENÇLI, 2. Bedirhan SÜMBÜL ve 3. Zeynep Sena ERDAL
Kaynak: İHA